​​​​​​​Evladı fatihan ve 3'te 3 Tarih

Bilgi yarışmaları devamlı değişim ve dönüşüm içinde. Kimi Milyoner gibi seyirciyi yok etti. Nedeni basit. O kadar insanın virüs kontrolunu bu şekilde sağlayamamak. Bir yarışmacı ve yakınıyla...

Bilgi yarışmaları devamlı değişim ve dönüşüm içinde. Kimi Milyoner gibi seyirciyi yok etti. Nedeni basit. O kadar insanın virüs kontrolunu bu şekilde sağlayamamak. Bir yarışmacı ve yakınıyla sıkıntıdan kurtulundu. ATV'deki programdaki değişiklik, bütün zamanların rekortmeni Arda'nın bilge unvanıyla başvurulacak makam ilan edilmesiydi.

360'daki Ben Bilirim ile tv2'deki Kelime Oyunu'nda durum ise aynı tas aynı hamam. Şu anda hangisi en başarılı dersem hiç düşünmeden 3'te 3 Tarih derim. Pelin Çift sunuyor. Prof. Dr. Tufan Gündüz de TRT1'deki en  bilge kişilik. Hele katılımcı Orhan Sezen gibi biri olunca zirve yapıldı. Emekli veteriner Sezen bir Bulgaristan göçmeni. 1987'de Türkiye'ye gelenlerden. Çok mütevazı ve ailesine bağlılığını her fırsatta dile getiren biri. Balıkesir'de çalışmış, şimdi emekli. Vakti zamanında Bulgaristan'a gönderilenlerden, yani evladı fatihan.

Jivkov mezalimi

Todor Jivkov'un Türklere baskıyı başlatıp perişan ettiği yıllardı. Hani sünnetçilerin Belene Adası'na kapatıldığı dönemler... Bülent Ecevit'e, "Ortanın solu, Moskova'nın yolu" diye bağırıldığı seneler... Başbakan olunca Jivkov'u ziyarete gitti. Uçan kargalardan -DC 3- birine atlayıp yeni tabirle Varna'da çalışma gezisine çıktı. Tabii, Rahşan Ecevit'le birlikte. 2,5 günlük bir ziyaretti. Tercüman gazetesini temsilen geziyi izleyen gazeteciler arasında ben de mevcuttum.

Daha ilk andan iki lider arasındaki tercüman dikkatimi çekti; Osman Kılıç.

Benim Tercüman mensubu olduğum duyulunca etrafım kuşatıldı, adeta çembere alındım. İlk temas da Osman Kılıç tarafından sağlandı. Varna'ya gittiğimiz günün akşamı koluma girip kalabalıktan uzak bir noktaya götürdü. Başladı anlatmaya.. MİT mensubu olduğunu ilk cümlesinde söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar