​​​​​​​Eski seçim hatıraları...

Cuma sabahı İlhan Kesici'den bir mesaj aldım; "Bugün saat 16:00'da TBMM'de grubum adına bütçe konuşması yapacağım". Bu kadarı yeterli oldu. İnşallah saatinde başlar diye düşündüm. Nitekim mikrofon...

Cuma sabahı İlhan Kesici'den bir mesaj aldım; "Bugün saat 16:00'da TBMM'de grubum adına bütçe konuşması yapacağım". Bu kadarı yeterli oldu. İnşallah saatinde başlar diye düşündüm. Nitekim mikrofon imkanı bulduğunda 16:22 olmuştu.

İki şeyden emindim Kesici Türkiye'deki en önemli ekonomistlerden biriydi. Yanı sıra bir çok artısı da var. Hitabeti müthiş. Hele aralara yerleştirdiği yerel fıkralar konuşmasını bambaşka hale getirdi. Memleketi olan Sivas benzetmesiyle hepsi "tadından yenmezler"di. Erzurum'dan başladı, Doğu ve Karadeniz şiveleriyle bezediği fıkraları uygun yerlere monte etti. Meclis'in yetersiz kameraları bile salondaki gülen yüzleri yakaladı. Bir ara oturumu yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u gördüm. Kesici'yle  "süre pazarlığı" yaparken yüzündeki tüm ifade gülümsemeyle doluydu.

İşte bu

Demek ki bir siyasetçi bilgisiyle, eleştirilerini kırmadan dökmeden yapabiliyor. Tabii en önemlisi hakaret etmeden. CHP'nin konferans izler gibi dinleyen grubunu bile Kesici, "Arada biraz çepik vurun" diyerek gayrete getirdi.

Anlayacağınız bizim ilk gençliğimizin politikacılarından epeyi anım tazelendi. En başta da Osman Bölükbaşı.

Babamın kolumdan tutup götürdüğü bir İstanbul mitinginde söylediğini hep hatırlarım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar