Erken mi şike seçim mi?

CHP'nin 81 ilde gerçekleştirdiği "Oturma Eylemi" iktidarı rahatsız etti. Hemen yaftaladılar; "Ana Muhalefet, terör örgütlerinin silahsız tarzını uyguluyor". Hoppala... Bu da karalamada yeni tarz. Her zaman olduğu gibi...

CHP'nin 81 ilde gerçekleştirdiği "Oturma Eylemi" iktidarı rahatsız etti. Hemen yaftaladılar; "Ana Muhalefet, terör örgütlerinin silahsız tarzını uyguluyor". Hoppala... Bu da karalamada yeni tarz. Her zaman olduğu gibi hükümet ve Ak Parti sözcüleri sazı alıp başlıyorlar bindirmeye. Bunların amaçları ne? Lafı uzatmadan yazayım; "Dikensiz gül bahçesi".

Enflasyon uçuyor, susulacak. Döviz rekor üstüne rekor kırıyor, görülmeyecek. Akaryakıt zamlarıyla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı, konuşulmayacak.

Yasaklar listesinde en kapsamlı olan eğitim ve öğretim. Liselere ne şekilde girileceği henüz kesinleşmedi. Hadi bunu da unutalım. Yardımcı Doçentlere yapılanları hangi statüye sokacağız? Bizzat Erdoğan'ın yaktığı umut ateşini yine kendi elleriyle söndürdüler. 36 bin kişiye "sizi Profesör yapacağız" dediler. Doktorlukla sınırlandırdılar. Hiç sıkılmadan da "maaşlarınıza 117 lira zam yaptık ya" diye konuştular. Verilen ise eski tabirle "diş kirası".

Anında saldırı

Gelelim dış politikadaki yanlışlara. Bu konuda tek örnekle yetineceğim. Tarafsız Bölge'ye katılan eski İstanbul İl Başkanı ve yeni milletvekili Aziz Babuşcu'yu dikkatle izledim. Verilen talimatı aynen uyguladı. Çok konuşmadı ama bir konu gündeme gelince anında müdahale etti; "Geçmişin hataları". Özellikle de Suriye konusunda. Bir ara baktım Emekli Büyükelçi Uluç Özülker'e söyleniyor. Yanına takviye olarak Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nu alarak. Özülker "Yahu o konuya girmiyorum" diyor, bunları susturmak ne mümkün. "Erdoğan ve Esad'ın kanki oldukları" dönemden söz etmek yasak. Sanki eski yangını soğutma çabalarına devam eden itfaiyeci gibiler.

Sandık geliyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar