Erciyes'in suyundan içenler

Benim Şehrim'de son kent Kayseri ve sunucusu Gökay Otyam'dı. Bu önemli şehrimizin özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Pek çok medeniyeti barındıran tarihî ağırlıkları bir yana, ekonomik nitelikleri çok fazladır....

Benim Şehrim'de son kent Kayseri ve sunucusu Gökay Otyam'dı. Bu önemli şehrimizin özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Pek çok medeniyeti barındıran tarihî ağırlıkları bir yana, ekonomik nitelikleri çok fazladır. Bir de bu kentin insanlarının yaratıcılığı ve çalışkanlığı dillere destandır.

Mustafa Çelik'in Belediye Başkanlığı'nı yaptığı şehrin farklılıklarını anlatışı çok hoştu. "Kayseri hem göç alan hem göç veren bir merkezdir"deyişine hak vermemek mümkün değil. Gerçekten de "Erciyes'in suyunu içenler"in Türkiye'ye katkılarını açıkça görmekteyiz. Bu müteşebbis insanların İstanbul hakimiyeti ise ortada. Çalışkan insanları anlatmak için küçük bir örnek verebilirim. Soğanlı'da yapılan bez bebeklerin öyküsünü anlatmak yeterli: Bir asır kadar önce yaşlı kadın torununa minik bir bez bebek yapıyor. O küçük kız bunu turistin birine dolarla satıyor. Sonrası mı?.. O gün bugün seri imalat devam ediyor. Geçmişten başka örnekler verirken iki merhum, Sakıp Sabancı ve Kadir Has'a değinebilirim. Megakentte yıldızlaşmış olsalar da kökleri Kayseri'den gelmektedir.

Vefa örnekleri

Bir de bu şehrin insanlarının kendilerine has özelliklerinden söz edeceğim. Kayserili candandır. Vefalıdır. Öğrencilikten gazeteciliğime kadar bu şehirden yetişmiş tüm insanlardan daima iyilik görmüşümdür. Hangisinden yardım istesem koşarak gelip yanımda olmuşlardır. Bu vesileyle Fikret Helvacıoğlu'nu asla unutamam. Bana katkılarını son nefesime kadar hatırlayacağım.

***

Bilgisizlik yarışması

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar