Düğmeye basıldı

İlginç bir ülkeyiz. Ak Parti muhalifleri bile çok değişik değerlendiriliyor. Mesela Ali Babacan taraftarı daha fazla. Sebep olarak farklı bir görüş öne sürülüyor. Selman Öğüt'e göre sebep...

İlginç bir ülkeyiz. Ak Parti muhalifleri bile çok değişik değerlendiriliyor. Mesela Ali Babacan taraftarı daha fazla. Sebep olarak farklı bir görüş öne sürülüyor. Selman Öğüt'e göre sebep "çünkü konuşmuyor." Bu hızlı iktidar yanlısı doçente çok eskilerden bir hatırlatma yapmak istiyorum. 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Menderes hükümetinin İç İşleri Bakanı Namık Gedik emniyetin dördüncü katından atlayarak intihar etmişti.

Demokrasiye dönüş günlerinde, meydanlara Namık Gedik'in eşi Melahat Gedik çıkarıldı. O da konuşmayı sevmeyenlerdendi. Eskişehir'deki bir mitingde "Söyle, söyle" diye bağıranlara şu karşılığı verdi; "Gözlerime bakın ne söyleyeceğimi anlarsınız."

Burada yakın dönem politikacılardan Mesut Yılmaz, o kadar olmasa da susarak konuşanlardandır. Hatta bu şekilde seçim kazandığı iddia edilir.

Ve nihayet

Ak Parti yönetimi sonunda patladı. Ahmet Davutoğlu ve ekibinden bazı isimler disiplin kuruluna sevk edildi.

İhracı istenenler arasında üç eski milletvekili var; "Abdullah Başçı, Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün." Eski İstanbul ve Ankara il başkanları Selim Temurci ile Nedim Yamalı da yollanacaklar listesinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar