Demirören'i istifaya Erdoğan zorladı

Göreve geldiği günden beri, tüm icraatları eleştirilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören sonunda istifa ettirildi. Bu sona gelişte ilginç olan iki unsur var. İlki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık...

Göreve geldiği günden beri, tüm icraatları eleştirilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören sonunda istifa ettirildi. Bu sona gelişte ilginç olan iki unsur var. İlki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık bıraksın" talimatını yollaması. Cumhurbaşkanına yakın isimler "Mevcut başkan partiye zarar vermeye başladı. Onun yansımalarını 31 Mart'ta görebiliriz" şeklinde görüş bildirdiler. Erdoğan da kendine has anketlerle, bunun doğruluğunu teyit etti. Neticede istifayı istedi ve aldı.

Yıldırım Demirören ayrılık dilekçesinde öne sürdüğü "İddaa ihalesini Demirören Grubu'nun kazanması üzerine bu kararı aldım" şeklindeki gerekçesi, aslında Erdoğan'ın zorlamasını gizlemeye çalışmaktan başka şey değildi.

Stratejinin parçaları

Gerçek olan 26 Şubat 2012'de başlayıp 28 Şubat 2019'da biten Yıldırım Demirören yönetiminin artık sona erdiği. Bir daha da aday olamayacağı da kesin.

Demirören'in istifasını vermeden önce Şenol Güneş'in Millî Takımlar Teknik Direktörlüğüne gelişini onaylaması da önceden hazırladığı planın parçası.

Bu arada Hüsnü Güreli'nin vekaleti de Haziran'daki genel kurula kadar sürecek. Aslında TFF'yi yıllardır kimin yönettiği meydanda; Göksel Gümüşdağ.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar