Değerli tecrübeler ve tarihi mesajlar

Geçenlerde bu köşede çıkan "Siyaset dünyamızın Hüsamettin Ağabeyi" başlıklı yazımın ertesi günü Hüsamettin Cindoruk aradı. Bir süre sohbet ettik. Aradan çok geçmeden de bana Kaan...

Geçenlerde bu köşede çıkan "Siyaset dünyamızın Hüsamettin Ağabeyi" başlıklı yazımın ertesi günü Hüsamettin Cindoruk aradı. Bir süre sohbet ettik. Aradan çok geçmeden de bana Kaan Gaytancıoğlu tarafından kaleme alınmış "Türk Siyasal Yaşamında Hüsamettin Cindoruk" adlı kitabı ulaştırdı. Halen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gaytancıoğlu, Türk siyasetinin son dönem anıt isimlerinden Hüsamettin Cindoruk'un 68 yıllık siyasi hayatını kitaplaştırarak gerçekten çok önemli bir iş yapmış. Kitapta memleketimizin yetiştirdiği önemli bir siyasetçinin iniş ve çıkışlarla dolu mücadeleler içinde geçmiş hayatını tüm ayrıntılarıyla öğrenirken ülkenin yakın siyasi tarihi içinde de bir yolculuk etmiş oluyorsunuz.

Yassıada'da avukatlık

Günümüzün siyasilerine de rehberlik edecek nitelikte ve altı bölüm halinde okuyucuya sunulan bu 68 yıllık birikimde neler yok ki?..

Cindoruk'un Demokrat Parti'de başlayan mücadelesi, aynı partinin Gençlik Kolları Başkanlığını üstlenmesiyle kısa zamanda liderliğe dönüşen, Hasan Polatkan ve Refik Koraltan'ın da aralarında bulunduğu 18 milletvekilini avukat olarak savunduğu 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesi sonrası Yassıada Duruşmalarında devam eden ve 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi sonrası dönemde merkez sağda Büyük Türkiye Partisi'nin ve Doğru Yol Partisi'nin (DYP) kurulmasına kadar uzan siyasi hayatı, tüm detaylarıyla ele alınmış.

Vekil Cumhurbaşkanı

Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve milletvekilliğinin yanı sıra bir dönem de vekaleten Cumhurbaşkanlığı yapan Hüsamettin Cindoruk'un demokratik kimliği ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişiliği, kürsü dokunulmazlığı konusundaki mücadelesi, sivil anayasa özlemi gibi siyasal hayatı boyunca pek çok alanda verdiği mücadeleler ayrıntılı biçimde işlenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 339 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 272 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar