Cumhur Gemisi "SAC ATTI"

Hot zorla hiçbir kurumu yönetemezsiniz. Bu işi başardığınızı zannettiğiniz an mutlaka bir yerden arıza çıkar. Hele, idare etmeye çalıştığınız siyasi oluşum ise. "Doğrucu...

Hot zorla hiçbir kurumu yönetemezsiniz. Bu işi başardığınızı zannettiğiniz an mutlaka bir yerden arıza çıkar. Hele, idare etmeye çalıştığınız siyasi oluşum ise. "Doğrucu Davut'lar"ın çıkışlarına muhatap olmak kaçınılmazdır. Totaliter yöntemlerle bunları bir yere kadar susturabilirsiniz.

Ak Parti ve MHP'nin bugün geldiği durumu "emir-komuta" yönteminin son örneği. Yakın zamana kadar höt dendiğinde suspus olanların birer birer patladıklarına tanık oluyoruz.

Örneğin Cemal Enginyurt olayı ilkti. Hani mitolojiden örnek verirsek "yaktığı ateş Promete efsanesi"ni hatırlatmakta. Aslında Ordu Milletvekili fındık üreticisinin mağduriyetinden yola çıkıp hükümetin hatalı uygulamalarını eleştirmişti. Balgat'takiler ilk seçimi ima ederek krizi durdurdular. Enginyurt'un korktuğunu sananlar bir başka yanılgı içinde.

Tepkiler

MHP merkezindekiler bana ulaşan mesajları görseler acaba ne yaparlar? Tanıdığım pek çok Türk-İslam sentezi savunucusu, inanın feveran içerisinde. Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözlerini tekzip eden "U dönüşü"nü bir türlü hazmedemediler. İttifak diye gösterilmeye çalışılan "adaylık paylaşımı"nın getirdiği nokta ise meydanda.

Şu anda en çok merak edilen MHP'nin mevcut 131 belediye başkanlığının kaçını muhafaza edebileceği. İl bazında Osmaniye dışında hiçbir kentte kazanma şansının bulunmadığı kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar