Çok önemli bir uyarı!..

Vatandaşlarımızın salgına karşı alınan tedbirlere uyma konusundaki gevşeklik, rahatlık ve ciddiyetsizliğiyle birlikte korona aldı başını gidiyor. İnişe geçen vaka sayısı yeniden binlerin...

Vatandaşlarımızın salgına karşı alınan tedbirlere uyma konusundaki gevşeklik, rahatlık ve ciddiyetsizliğiyle birlikte korona aldı başını gidiyor. İnişe geçen vaka sayısı yeniden binlerin üzerine tırmandı. Tam bitti, bitecek derken yaşadığımız durum, karşı karşıya olduğumuz tehlikenin ciddiliğini hatırlatmaya yetecek mi bilmiyorum.

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç mikrofon uzatıldığında salgınla ilgili o kadar yepyeni gerçeklerden bahsetti ki, vaziyet felaket... Ali Karakoç'un sözleri adeta bir imdat çığlığı gibi... Korona başkentte adeta patladı. Habur'da 2 doktor virüsten vefat etti... Urfa'da da bir diğeri daha... Ankara'da hergün bin kişinin ismi olan dosya hastanelere teslim ediliyor. Ankara'da durum böyle vahimken Sağlık Bakanlığı çıkmış yalanlamaya çalışıyor. Ortada bayramın koronavirüs için "çok iyi" geçtiği bal gibi meydanda. Ya bunları söyleyen Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri çıldırmış, ya da Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıkladığı gibi 10-15 gün sonra Türkiye'nin dört bir yanından virüs patlamalarına tanık olacağız. Yapılan açıklamalar bakınca, böyle vahim bir netice de şaşırtıcı görünmüyor.

Hukuk mezunları

Yazımda yer vermeyi düşündüğüm iki önemli konudan hangisine öncelik verme konusunda kararsız kaldım. Ama ilk olarak ülkemizdeki hukuk fakültelerinden mezun olan gençlerle ilgili bir sorunu ele alıp sonrasında Lübnan'daki patlama hakkındaki değerlendirmeleri aktarmaya karar verdim. CNN Türk'de Prof. Dr. Havva Karagöz'ün öne çıkardığı konu çok ilgimi çekti. Prof. Dr. Karagöz, Hukuk Fakültesi mezunlarının diplomalarını aldığı andan itibaren staja gerek kalmaksızın avukatlık hakkına sahip olmasını, hakim ve savcı olacakların sınav sonrası staj yapmalarını önerdi.

Lübnan'daki patlama

Gelelim Lübnan'daki faciaya... Bu felaket hatırıma yıllar önce Afyon'daki askeri cephanelik patlamasını bana hatırlattı. Lübnan'daki patlama sonucu ilk açıklamalar göre 200 ölü 1600 kayıp ve binlerce yaralı sözkonusu... Yaralılar arasında 2 Türk bulunduğunu Lübnan Türk Derneği Başkanı Zaher Sultan'dan öğrendik. Nefis bir Türkçesi var, Osmanlı zamanında Lübnan'da kalmış ve halen orada yaşamakta olan soydaşlarımızın başkanı Zaher Sultan'ın... Patlamanın sabotaj  ve saldırı değil, kesinlikle kaza sonucu meydana geldiğinde ısrar etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar