Ciğerlerimizi yakan cezasız kalmamalı

Adana Valisi'nin haykırışı ezanla evlere girdi... Vali Süleyman Elban, Kozan'da ormanlık  alanda çıkan yangının sıçradığı evlerin kullanılamaz hale geldiğini belirtip "Bölgedeki 6 köyde...

Adana Valisi'nin haykırışı ezanla evlere girdi... Vali Süleyman Elban, Kozan'da ormanlık  alanda çıkan yangının sıçradığı evlerin kullanılamaz hale geldiğini belirtip "Bölgedeki 6 köyde yaklaşık 800 haneyi boşaltmak durumunda kaldık" açıklaması yaptı. Bana göre bunlar kesinlikle sabotaj... Aynı yerde dördüncü, son aylarda ise altıncı yangın çıktı. Güneş doğduğunda da yangın söndürme uçak ve helikopterleri devreye girdi. Son dönemde; Saroz, Gelibolu, Serik ve diğer pek çok yerde de sabotaj kokan benzer orman yangınlarına tanık olmaya başladık... Herhalde yetkililer, bu tür yangın ve sabotajları önlemek için gerekli tedbirleri almak için harekete geçmiştir... Ama bunların rutin önlemlerle engellenemeyeceği çok açık.

Bize ne oldu böyle?

Siyasi kutuplaşmanın toplumu ne hale getirdiği artık televizyon ekranlarına kadar yansıyor. Karadeniz'deki son  doğalgaz "müjdesi"nin ardından kimi televizyonlara bakıyorum rezilliğin bini bir para. Doğalgaz bulundu diye neredeyse matem tutacaklar var. Mevcut iktidara karşı çıkıp eleştirmek başka şey, milletin menfaatine karşı çıkmak başka şey... Anlayacağınız bazıları muhalefet edeceğiz derken sapla samanı karıştırıp kantarın topuzunu kaçırdıkça kaçırıyor. Bu tür programlara çağıracakları konuşmacıları utanmazlar içinden mi seçiyorlar diye de düşünmeden edemiyorum. Adam nükleer enerji uzmanı... Söyledikleri inanılır gibi değil... Karadeniz'de bulunduğu açıklanan doğalgazla ilgili, "Sadece senin mi?" deyip çıkarılacak gazın mutlaka Bulgaristan'la paylaşılması gerektiğini savunuyor. Allah ıslah etsin demekten başka elimden gelen bir şey yok.

Trafikte kapışan kapışana

Tamam anladık, İstanbul trafiği insanı çileden çıkarabiliyor. Ama bu birbirine tekme tokat girip bıçaklamayı da gerektirmez ki... Örnek olarak hepinizin televizyon ve basından tanık olduğunuz 2 olayı hatırlatacağım. Bunların ilki Sarıyer'de yol verme meselesinden çıktı. Erkek sürücü aracından inip kadın sürücüyü tokatladı. Kadın sürücü eski tekvandocu çıkınca olan oldu. Kadın, kendine tokat atan adamı adeta çiğnedi. Adamı elinden zor aldılar.

Bir başka trafik kavgasında da bir psikopat sahneye çıktı. Arnavuköy'de trafikte tartıştığı sürücüyü bıçakladıktan sonra kaçan bu çılgın Avcılar'da otomobilini satmaya çalıştığı otogaleride yakalandı. İnşallah bu eli bıçaklıyı "tutuksuz yargılanmak" üzere aramıza salmazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar