CHP'nin kendi belediye başkanlarını tasfiye planı

Aynı gün gerçekleşen iki halk iradesinden söz edeceğim. İlkinin sonucu kolay alındı. İleri teknoloji kullanıldığı için kimin kazandığı çabuk belli oldu. O Ses Türkiye'den bahsettiğimi...

Aynı gün gerçekleşen iki halk iradesinden söz edeceğim. İlkinin sonucu kolay alındı. İleri teknoloji kullanıldığı için kimin kazandığı çabuk belli oldu. O Ses Türkiye'den bahsettiğimi anlamışsınızdır. "Basit bir yarışma" deyip, geçmeyin. Bana CHP'deki durumu hatırlatıyor. Geçen yıl Dodan'la kazanılan birincilik bu sene de tekrarlanmak istendi. "Mezhep müzikleri" ön plana çıkarıldı. Türkiye'nin böylesi ortamında işin nereye gidebileceği hesaplanmadı. Birileri Gökhan Özoğuz'un iyi niyetini istismara kalktılar.

Son anda vatandaşın sağduyusu galebe çaldı ve Lütfiye Özipek adlı yarışmacı -üstelik bayan- şampiyon oldu. Biraz müzik bilgisi olanlar, bu kızın müthiş ses ve yorumunun hakkını verdiler. En güzel özelliklerinden biri her şarkıya ahenk katmasıydı. Bir yerde de Hadise'nin dileği gerçekleşti; "erkek egemenliği yıkıldı".

Sapmalar önlenmeli

En önemli tespitim ise bazı kafalar için olacak. İcra edilen müzik, tüm toplumu kucaklamalı. Sadece belli bir kesime hitap ediyorsa, yanlışlık var demektir. Bu yolda ısrar rap zorlamasından çok daha tehlikeli. Yarışma süreceğine göre organizasyona önemli görevler düşmekte. Birtakım "örtülü denetimler" şart oldu. Ben bunları yazayım da, Acun Medya dikkate alır ya da almaz, onların bileceği şey.

Her türlü ritüel, kendine özel mekanlarda sergilenmeli. Televizyonda değil. Doğru olan budur.

Öbür seçim

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar