"Can verir gibi" aday açıklama...

Belki biraz sevimsiz sayılacak benzetmeyle başlayacağım. Hani kimi insanlar ruhunu teslim ederken zorlanırlar, dualarla ahirete yolculuğu kolaylaştırılmaya çalışılır. Benim de şahit olduğum "ebedi göç"te...

Belki biraz sevimsiz sayılacak benzetmeyle başlayacağım. Hani kimi insanlar ruhunu teslim ederken zorlanırlar, dualarla ahirete yolculuğu kolaylaştırılmaya çalışılır. Benim de şahit olduğum "ebedi göç"te, "Çok sevdiği birinin gelmesini bekliyor. Onun için bir türlü can veremiyor." denildi. Bu yorumu yapan yaşlı kadın hemen destek gördü. Diğerleri gelmesi arzulanan kişinin herhangi bir eşyasını istediler. Neticede  odadaki gardıroptan o şahsa ait gömlek bulundu. Hanımefendinin üstüne örtüldü.

Size bir şey söyleyeyim mi, bazılarınıza hurafe gelen uygulama iki dakika içinde sonuç verdi. Büyükannenin üzerine bırakılan en sevdiği torununun gömleğiydi. Bu olay sonrası uzun süre etkisinde kaldım.

Biraz daha farklı ama aynı yere ulaşan başka bir anımı daha aktaracağım. İlk gençliğimin anıt isimlerinden bir lokantacı-kasabın ebediyete göçüne de tanık oldum. Uygulanan işlem tuhaf geldi. Bu kez ihtiyarların talebiyle göbeği üstüne büyük bir bıçak yerleştirildi. Sebebini de "Hayatı boyunca binlerce can aldı. Eğer bunu yapmazsak kolay kolay can veremez." şeklinde açıkladılar.

 

Nereden nereye...

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar