'Can Türkistan Can Hocalı'

Hükümetin dış Türklerle ilgili politikasına üzülmemek mümkün değil. Ata yurdumuzdaki, Çin mezalimi tahammülümüzü parça parça etmekte. Moskova destekli Ermenilerin Hocalı'da giriştikleri...

Hükümetin dış Türklerle ilgili politikasına üzülmemek mümkün değil. Ata yurdumuzdaki, Çin mezalimi tahammülümüzü parça parça etmekte. Moskova destekli Ermenilerin Hocalı'da giriştikleri soykırımın tam 27. yılıydı. Kırım'da da bir başka örnek yaşıyoruz. Üstelik Putin'in işgalci tavrını görmezden geliyoruz. Kerkük de aynı durumda.

Bir dönem aynı grupta görev yaptığımız Cezmi Bayram'ın yolladığı mesaj gaflet uykumdan uyandırdı. Eski dostum, çocuklarımın hocası Bayram, Doğu Türkistan için başlattıkları imza kampanyasına daha fazla ilgi istemekte.

Gerçekten de bu konu Türklük meşalesinin yandığı bir yer için. "Bir kibrit de sen çak" gibi. Geçmişte Washington DC ve New York'taki Türkistan yürüyüşlerine katılmış biri olarak Cezmi Bayram'dan özür diliyorum. Neyse ki, Yeniçağ'daki arkadaşlarım bu olayın hakkını veriyorlar. İlk andan itibaren kalemleriyle yol göstermekteler. Bizim takımın ve özellikle Türk Dünyası'nın sanatçısı Bünyamin Aksungur'u yürekten kutluyorum.

...

ÖZEL NOT: Benim canımı yakan hükümet adına konuşan Ömer Çelik'in söyledikleri: "Uygur Türkleri." Sanki ötekileştirme yaptı. Ne dersiniz? Bu soruyu öncelikle Balgat sakinlerine yöneltiyorum.

 Bir de tebrik

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar