Bu topa zorla girdim

Vatanım Sensin'i devamlı izleyenlerden değilim. Ancak çevremin uyarılarıyla bazı bölümlerini seyretmek zorunda kalıyorum. Yeni sezonda diziye Dağıstanlı karakterinin monte edilmesiyle fazlaca dikkatim çekildi....

Vatanım Sensin'i devamlı izleyenlerden değilim. Ancak çevremin uyarılarıyla bazı bölümlerini seyretmek zorunda kalıyorum. Yeni sezonda diziye Dağıstanlı karakterinin monte edilmesiyle fazlaca dikkatim çekildi. Yapımcılara gelen tepkiler artınca, bu tiplemenin ömrü kısa tutuldu. Hem de asıl kahraman Miralay Cevdet'e -Halit Ergenç- öldürtüldü.

Taha Akyol'un "Tarihi dizilerde gerçekleri çarpıtmayın" uyarısının dikkate alınmadığı bir kez daha ispatlandı. Çerkez Ethem'i adını değiştirerek yapıma monte etmek yanlıştı. Üstüne üstlük bir kısım kıskançların iftiralarıyla Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmıştı. Bir Kurtuluş Savaşı cengaverini, vatan haini konumuna sokmak hataydı. Böylesi kurguya aldırmamanın beni de güç durumda bıraktığını söyleyebilirim. Ağır baskı altında kaldım. Kimi zaman belirttim, anne tarafım Kafkas kökenli. Ruslar yüzünden iki sürgün yiyenlerden. Ataninem'in yeğen ve kuzenlerinin altısı Çanakkale savaşında Hakk'a yürüdüler. Dördü 57. Alay Şehitliği'nde yatıyor. Ağır yaralı halde İstanbul'a getirilen diğer ikisi de kurtarılamayıp Tokmaktepe Mezarlığı'na defnediliyorlar.

Dayımın İstanbul Harbiye'den 1936 yılında mezun olduğunu da ilave edeyim. Biz Kafkas töreleriyle büyüdük. Kendimden bir tek örnek vereyim; "Rusya-Gürcistan çatışmasında Kuzey Osetya'daki Çerkezlere yardıma öncülük edenlerdenim. Dönemin Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, isteğimi reddetmedi. Ona da buradan sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Bu yüzden Kafkas kökenlilerin kurduğu Alan Vakfı beni özel bir şiltle onurlandırdı. Hatta tören gecesi çok rahatsız olduğumdan beni orada Sadrettin Kuşoğlu -CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun yeğeni- temsil etmişti. Bunu sıkılarak ilk defa açıklıyorum."

Hıncal Uluç büyüğümün her zaman sözünü ettiği Kafkas kökenliler vatanlarını asla satmazlar. Bir başka örnek daha vermek istiyorum. Ürdün Kraliyet Hanedanı'nı koruyan özel birliğin tamamı Çerkezlerden oluşmaktadır. Bu da belki bazılarına fikir verebilir.

Madem bu kadar soyağacımı ortaya döktüm, baba tarafımla ilgili de biraz bilgi vereyim. Dedem Avşar. Osmanlı'nın Selanik'teki Eytam müdürlerinden. Orada bir Arnavut hanımla -Babaannem- evleniyor. Tam bir Türkiye mozaiğiyiz. Çocuklarıma yıllar önce bunları anlattım ve "Siz Türksünüz" deyip konuyu noktaladım.

Yalan yanlış senaryolarla tarihi çarpıtmak mümkün değildir. Sırf rating uğruna bu ülkeyi ayrıştırmaya çalışanları uyarmayı görev sayıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar