Bu kadar mı, bizden uzaksınız?

Pazar sabahına NTV'nin Gece Gündüz'ü ile başladım. Erken saatte tekrar yayınlandı. Gülay Afşar bir Latin grubunun tanıtımını yapıyordu; "Che Malambo". Che, bilindiği gibi her yerde "hey" demek. Yani seslenme unsuru....

Pazar sabahına NTV'nin Gece Gündüz'ü ile başladım. Erken saatte tekrar yayınlandı. Gülay Afşar bir Latin grubunun tanıtımını yapıyordu; "Che Malambo". Che, bilindiği gibi her yerde "hey" demek. Yani seslenme unsuru. İzlediğimden çıkardıklarımı aktaracağım. Kökleri 17. yüzyıla giden bu grup, 14 erkek davulcudan oluşmakta. Güney Amerika kovboylarının düellolarından esinlenilip yaratılıyor.

Afşar'ın soruları söyleşiyi ilginç hale getirdi. Kıyafetler konusuna değindi. Ortada boyu çekmiş kispet benzeri siyah pantolonlar var. Üstte de aynı renk kolsuz tişörtler. Ne kıyafet, ne kıyafet! hanımefendi Avrupa'daki gösterilere ilgiyi merak etti. "Daha ilk anda çok beğendiler, bayıldılar" cevabı verildi. Ekrandaki hareketlere baktıkça Ramazan davulcuları daha başarılı. Yahu bu memlekette Anadolu Ateşi diye muazzam bir topluluk var. İçinden 120 "hey arkadaş" çıkar. Folklorik danslarını dünya ayakta alkışlıyor. Bu ülke ithal kovboylara mı kaldı. Belli ki yapılan hatır gönül işi. Ancak 2-3 cümleyle geçiştirilecek konuya 20 dakika ayırmak programcılık mı?

Yine Gülay Afşar'a dönüp birkaç laf daha edeceğim. Türk Müziği ile hiç mi ilgisi yok? TSM veya THM alanında bunca başarıya nasıl kör olabiliyor? Ya da bu kadar mı kara cahil?

Dünyaca ünlü keman virtüözümüz Suna Kan'la ilgili habere lafım yok. 80 yaşındaki sanatçı eklem rahatsızlığı yüzünden "Keman kutumu artık kapattım" dedi. Üzüldüm. Acil şifa dileklerimi yollarken, ellerinden saygıyla öpüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar