Bu da "Metal Yağmuru"

Önce Meteorolojimizi kutlamalıyım. Maşallahları var. Hava tahminlerinde isabet rekoru kırıyorlar. Hani bir laf vardır; "Ne derlerse o". Bir de onların uyarılarına tedbir alması gerekenler var ki, hepsi evlere şenlik. En kolayı...

Önce Meteorolojimizi kutlamalıyım. Maşallahları var. Hava tahminlerinde isabet rekoru kırıyorlar. Hani bir laf vardır; "Ne derlerse o". Bir de onların uyarılarına tedbir alması gerekenler var ki, hepsi evlere şenlik. En kolayı olan mazgal temizliğini dahi felaketten sonra yapıyorlar. İçi boşalmış, ömrünü tamamlamış ağaçları bile yıkıldıktan sonra ortadan kaldırıyorlar. Haşat olan araçların durumuna ise aldıran yok.

"Bu, bilmem kaç yılın afetiydi" ya da "Amerika'yı görmüyor musunuz?" savunmalarını fazlaca dinler hale geldik. "Ne yapalım, yangını yıldırım çıkardı" kurusıkılarına da sinir olmamak mümkün değil. Sen de o zaman tehlikeli bölgelere bir kaç paratoner -Yıldırımsavar- ilave et. En başta Çengelköy'deki Tarihi Çınar'ın yakınına. Yaşayan Anıt'ı bu hale getirdikten sonra o çubuğu nereye koyarsan koy.

Bence son yılların en önemli yakıştırmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı; "Metal Yorgunluğu". İçinde hizmet arzusu kalmayanlara, vakit geçirmeksizin jübile yapmalı. O kadar çoklar ki, "Toplu Sünnet" benzeri tören bile düzenlenebilir. Örneğin en kalabalığı İstanbul'da yapılabilir. Hatta "Damat Vaziyeti"nden havlu atan Kadir Topbaş için 2019 Mart'ını beklemek zorunda kalınmamalı. İki damla yağmurda oluşan "Yenibosna Göleti" dahi Topbaş ve benzerlerine emeklilik için yeterlidir.

Bu arada denize indirilen her gemi için tersane çalışanlarına ekstra bir maaş verdiren yöneticilerimize önerim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı personeli akıllarına getirmeliler. Bunlar, tahminleriyle ödülü çoktan hakettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar