Bu da işgalci üniversite

Ben "1968 kuşağı" denilenlerdenim. Yaşım, öğrencilik yıllarım ve gazetecilik mesleğine başlangıcım bu dönemdedir. Üniversite olaylarının en yoğun olduğu bu senelerdir. Tarihe mal olmuş tüm...

Ben "1968 kuşağı" denilenlerdenim. Yaşım, öğrencilik yıllarım ve gazetecilik mesleğine başlangıcım bu dönemdedir. Üniversite olaylarının en yoğun olduğu bu senelerdir. Tarihe mal olmuş tüm öğrenci liderleri bizimle beraber yaşayıp, şöhret oldular. Kimi sonraları siyasete atılıp politikacı oldu. Bazıları da maalesef asıldı.

Şimdilerde HDP milletvekili olan Ertuğrul Kürkçü, Kızıldere'deki operasyondan nasıl sağ çıktı hâlâ anlamış değilim. Arkadaşlarının tamamı öldürülürken, bir baktık o sağ. Oysa Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın darağacına götürülüşleri unutulmaz.

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki fakültelerde "en hızlı eylemci" kimdi diye sorarsanız düşünmeden cevap veririm; Celal Doğan. Tüm kalkışmalarda liderdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şöhretinin zirve yaptığı yıllardı. Şehrinin futbol takımını da yukarılara taşıdı. O bıraktı Gaziantep Amatör Küme'ye doğru yol alıyor. Doğan bildiğiniz gibi Kürkçü ile birlikte HDP sıralarında oturuyor.

Ankara'daki merkez

ODTÜ en hızlı Marksist-Leninist'lerin toplandığı yerdi. Ülkemizde Vietnam'a desteği önce onlar başlattı. Amerika'nın katkılarıyla kurulan bu eğitim kurumu, uluslararası şöhreti, ABD büyükelçisinin arabasını yaktıkları gün yakaladılar. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki son olayların dumanı ise halen tütmekte.

Eylemlerde okullar kadar öğrencileri de anılır. Ancak bugünlerde bir tanesi alışıldığı bozup ters işler yapmakta; "Kadir Has Üniversitesi". Bir zamanların tarihi kuruluşu TEKEL'in -Reji- yerinde eğitime başladılar. Ona lafımız yok. Ancak, bir anda "işgalci" konuma geçtiler. Şaşırtıcı olan bunu yapanın yöneticiler olması. Önce, üniversitenin bulunduğu Hisaraltı Caddesi'ni trafiğe kapattılar. Baktılar ses çıkmıyor, işi büyüttüler. Şimdi de yayaların geçişine izin vermiyorlar. Sorum şu; "Zorbalık için kimden müsaade aldılar?" Kadir Has Üniversitesi'nin bu kanunsuz işgaline "dur" diyecek merci yok mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar