Bozdur bozdur harca mesaisi

Fazla mesainin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Bedelli askerlikten, imar affına kadar başvuru süreleri devamlı uzatılmakta. "Bu defa son" laflarına kimse inanmadığından ha babam "Bakın artık bir daha bu imkânı...

Fazla mesainin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Bedelli askerlikten, imar affına kadar başvuru süreleri devamlı uzatılmakta. "Bu defa son" laflarına kimse inanmadığından ha babam "Bakın artık bir daha bu imkânı bulamazsınız" temditlerinin ardı arkası kesilmiyor. Amacım, yeni nesil kampanyaları ele almak değil. Bu işlerde görevlilerin alacağı para. Hatırlayanlarınız çıkacaktır; "Hükûmet fazla mesaiye yüzde 8,1 zam yaptı" manşetleri atıldı. Televizyonlarda bangır bangır bağırıldı.

Merak ettim araştırdım. Bu alayişle gündemin ilk sırasına oturtulan fazla mesai zammının aslında "saat başı 16 kuruş" olduğunu öğrendim. Yani 1 saatin bedeli 2 lirayı birkaç kuruş geçti. İster askerlik şubesinde, ister vergi dairesinde çalışın "ederiniz" bu kadar.

Çok yakında

Öbür tarafta elektriğe, suya, doğal gaza, akaryakıta zamlar dağ gibi. Hele tencere malzemelerindeki bindirimler bir facia.

Düşünüyorum da acaba birileri vatandaşı sınavdan mı geçiriyor? Farkında olmadıkları, yakında Kızılay ve AFAD'ın Suriyeliler için kurduğu aş ocaklarını Sultanahmet Meydanı'nda görürsek, hiç şaşırmayın. Bir yandan da müzik yayını yapılır. Mesela "Oynatmaya az kaldı / yönetenlerimiz nerde" veya "Bu fasulye 12,5 lira / hem kaynasın hem oynasın"lar çalınır. Öbür taraftan da "tarihin en büyük yatırımları"nın hizmete sokulduğunu anlatan nutuklar atılır. Başkent bile İstanbul'a taşınır!

Çok şükür

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar