Bir 'Yaşlı Kartal' öyküsü

Şimdi yazacağım Kafkasya mitolojisinden bir kartalla ilgili. "Göklerin Kralı" yaşlanmıştır. Uçmakta zorlanmaktadır. Gözleri avını seçemediği gibi, pençeleri kavrama özelliğini kaybetmiştir....

Şimdi yazacağım Kafkasya mitolojisinden bir kartalla ilgili. "Göklerin Kralı" yaşlanmıştır. Uçmakta zorlanmaktadır. Gözleri avını seçemediği gibi, pençeleri kavrama özelliğini kaybetmiştir. Gagası ise işlevini yitirmiştir.

Ulu kuş düşünür ve yenilenmesi gerektiğine karar verir. Dağların en yüksek tepesinde inzivaya çekilir. Burada tek amacı vardır kendini onarmak.

Mesken tuttuğu kayaya gagasını sürterek işe başlar. Çevredeki ağaç dallarına pençelerini geçirip kireçlenmeyi giderir. Şifalı otların bir bölümünü yer ve güçlenir. Yine kendi seçtiği bir kısım bitkileri gözlerine sürerek oluşan kataraktı giderir.

Altıncı ayın sonunda "bu iş tamam" der ve zirveden süzülür. İlk avladığı yılandır. Dünyanın en zehirli sürüngenlerinden olan bir Kafkas engereği. Onu hallettikten sonra "Bugünlük bana yeter. Nasılsa ötekilere de zamanın var" diye düşünür.

Böylesi görülmedi

Kasımpaşa önündeki rezilliği izleyen Beşiktaşlılar, bu mitolojik hikâyeyi neden yazdığımı anlamışlardır. Bunca senedir Kartal'ı bu kadar kötü, bu kadar aciz görmedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar