Başarılı bir gazetecilik örneği

Bu köşede iki buçuk yılımı doldurdum. İlk defa bu kadar fazla övgü mesajı aldım. Yanlış anlaşılmasın bana değil YENİÇAĞ'a. "Cumhuriyet bu toprakta kuruldu" başlığı ile...

Bu köşede iki buçuk yılımı doldurdum. İlk defa bu kadar fazla övgü mesajı aldım. Yanlış anlaşılmasın bana değil YENİÇAĞ'a. "Cumhuriyet bu toprakta kuruldu" başlığı ile verilen tarihî fotoğraf inanılmaz ilgi topladı. Atatürk'ten İsmet İnönü'ye, Celal Bayar'dan Fethi Okyar'a İstiklal Savaşı'nın kahramanları ve aynı zamanda Cumhuriyet'in kurucuları yere oturmuşlardı -Ege'deki bir askerî manevrayı izliyorlardı-.

Manşetin hemen altında ise Meclis'i yöneten Ak Partililerin ayakkabılarının tozlanmaması için turkuaz renkli halıya ödenen servet işlenmişti. 1 milyon 350 bin TL. Sözde tasarruf yaptığımız bir dönemde lüzumsuz gibi görünüyor. Gazetecilikte yaratıcılığın önemi büyüktür. Bir kısım YENİÇAĞ okurları bu bağlantıya beğenilerini dile getirmekte gecikmediler. Ayrıca bu müthiş fotoğrafın kendi sosyal sitelerine geçilmesini talep ettiler. Bunlardan Selma Ayhan'ı öncü seçip isteğini yerine getirdik.

Poster sözü

İnşallah Cumhuriyet'in 96. yılında da çok beğenilip kişisel arşivlere dâhil edilmek istenen bu belgesel fotoğrafı "poster" olarak hediye ederiz.

Böylesi "harika gazetecilik" olayını gerçekleştiren Hayri Köklü ve ekibini tebrik etmeyi de görev addediyorum.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar