Bankalar emlak zengini oldu

Zaman zaman gazetelerde ilanlara rastlıyoruz; "Satılık gayrimenkul". Bunları yayımlatan bankalar. "Filan yerde, filan sokakta" diye sıralanıyorlar. Birileri çıkıp bu "haraç mezat"ların hikâyesini araştırsa. Pek...

Zaman zaman gazetelerde ilanlara rastlıyoruz; "Satılık gayrimenkul". Bunları yayımlatan bankalar. "Filan yerde, filan sokakta" diye sıralanıyorlar. Birileri çıkıp bu "haraç mezat"ların hikâyesini araştırsa. Pek çok dramla karşılaşacaklar.

Çoğu vatandaşın aldığı kredileri ödeyememesinin sonucu. Ticaret yapacağım ya da müessesemi devam ettireceğim diye bankaya başvuruyorlar. Neticede evlerinden ve arsalarından oluyorlar.

Finans kuruluşlarını emlak zengini hâline getiren (arabalar da var) işte bu çarpık düzen. Bu işler intiharlara da sebep oluyor.

Dikili ağacı olmayıp da, damlara, çatılara çıkıp "Ben battım. İntihar edeceğim." diye bağıranlar ayrı kategori. İçlerinde çocuklarının gırtlağına bıçak dayayanlar bile var. Bunlar görsel ve yazılı medyaya daha kolay malzeme oluyorlar.

Şu andaki resmî rakamlara göre, satılacak gayrimenkul sayısı 16 bini aştı. Araçların toplamı ise 30 bin civarında.

Filler gibi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar