Bahçeli'nin şifreleri

MHP Genel Başkanı'nın bazı AK Parti milletvekili adaylarını uyarısı ortalığı karıştırdı. Bu konuda ilk tepkiyi Tuğrul Türkeş'ten aldı. Yerini Ankara'dan garantileyen Türkeş artık...

MHP Genel Başkanı'nın bazı AK Parti milletvekili adaylarını uyarısı ortalığı karıştırdı. Bu konuda ilk tepkiyi Tuğrul Türkeş'ten aldı. Yerini Ankara'dan garantileyen Türkeş artık çok rahat konuşabilmekte. Hatta yeni partisinin sözcüleri suskunken, ittifak ortağına cevap verme yetkisi ona tevdi edildi. Şimdi birileri "Bu çıkış, kişiseldi" dese de, kimsenin inanacağını sanmıyorum.

Çok da uzak değil. Kesinlikle ortalık ve ortaklık karışacak. Tuğrul Türkeş'in "24 Haziran sonrası ile ilgili iddiası" gerçekleşecek gibi. Bunun en açık nedenini NTV'de Serpil Çevikcan açıkladı. Hem de yapılan son araştırmalardan birine dayandırarak:

"Bugün tam 28 ilde AK Parti ile MHP birbirlerinin rakibi konumunda. Olay koltuk mücadelesine dayandığına göre Cumhurcuların kıran kırana kapışmasına tanık olunacak. Burada "Yenikapı ruhu" nutukları da işe yaramayacak."

Üstüne alanlar

Aynı programda Okan Müderrisoğlu'nun konuşması da ilginçti. Ne kadar dozunu düşürmeye çalışırsa çalışsın koalisyondaki çatlağı itiraf mecburiyetinde kaldı. Hatta Devlet Bahçeli için "AK Partililere uyarısı" lafını bile kullandı. İktidar medyasının en önemli gazetesinin Ankara temsilcisi ayrıca "MHP Genel Başkanı şifreli konuşmalar da yapıyor" şikayetinde bulundu.

İttifakın bir tarafı böyle. Şimdi öbür tarafına bakalım. Orada da ilk kıvılcımı Muharrem İnce çaktı; "Rejim değişikliği -eskiye dönüş- iki yıl sürer". Bu Meral Akşener'i rahatsız etti. Daha önce belirttim ya CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, dolu ve coşkulu meydanları buldukça, arada ağzından çıkanları frenleyemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar