Baba Demirel ve hoşgörü

Yeniçağ'da yazılara başlamamı öneren Ahmet Yabuloğlu idi. Ona da bu konuda tavsiyede bulunanlardan biri Nazif Okumuş kardeşimdi. Anılarımı kaleme almamda ısrarcı oldu. Tarzı da epeydir uygulamaya...

Yeniçağ'da yazılara başlamamı öneren Ahmet Yabuloğlu idi. Ona da bu konuda tavsiyede bulunanlardan biri Nazif Okumuş kardeşimdi. Anılarımı kaleme almamda ısrarcı oldu. Tarzı da epeydir uygulamaya çalışıyorum. Bana yardımcı olanlardan diğeri Yaşar Usluer dostumdur. Bugün ondan bir alıntı daha yapacağım:

* Saygıdeğer Burhan abi,

"Siyaset hoşgörü sanatıdır" yazınızda mekânları cennet Menderes ve Demirel'in hoşgörüsünden söz etmenizi okurken gözlerim doldu. Muammer Karaca Tiyatrosu gibi Nejat Uygur Tiyatrosu da 1986'da "Demirel'e Söylerim" ve "Aman Özal Duymasın" adlı oyunlarını Sayın Erdoğan hiç izlememiştir.

Bundan ayrı AP, DYP ve Demirel'in avukatı Sinop eski milletvekili bakan Yaşar Topçu anlatmıştı.

14 Ekim 1979 ara seçiminden sonra Ecevit/CHP Hükûmeti istifa etti. Demirel/AP hazırlık hükûmeti kurmuştu.

Antalya'nın deniz sahilindeki küçük bir ilçesinde vatandaşın biri, kahvehanede sövüp saymış. Demirel Başbakan olduğu için savcı resen soruşturma başlatmış, adamı içeri attırmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar