Aziz Yıldırım'ın değişmez taktiği

Koca Beşiktaş, yıllar yılı bit, pire ve tahtakuruları arasında çalıştı. Şeref Stadı'nda futbol oynamış biri olarak anılarıma değinmek istiyorum. Bırakın her türlü haşeratı...

Koca Beşiktaş, yıllar yılı bit, pire ve tahtakuruları arasında çalıştı. Şeref Stadı'nda futbol oynamış biri olarak anılarıma değinmek istiyorum. Bırakın her türlü haşeratı, başlığı olan duş yoktu. Ne zaman ki, Gündüz Kılıç takımın başına getirildi soyunma odaları yenilendi. Duşlar da aynı şekilde. Her taraf ilaçlandı. Şimdi artık burada muhteşem bir turistik tesis bulunmakta. Beşiktaş ise maçlarını Vodafone Park'ta oynuyor. Ayrıca büyütmeye müsait modern bir tesis.

Fenerbahçe'nin "Mali Kongresi"nin Beşiktaş'ın kutlamalarına denk gelmesi tesadüf değil. Aziz Yıldırım'ın konuşmada siyah-beyazlıları hedef alması rastlantı olmadı. Yıldırım, sizce niçin Fikret Orman'a saldırdı? Ne zaman şampiyonluk kaçsa, Aziz Başkan aynı senaryoyu uyguluyor. Tuhaf olan, daha önce söylediklerini inkar etmesi. Düne kadar şu lafları eden kimdi?:

"Ben kulübün başında olduğum sürece Aykut Kocaman bu kapıdan giremez. Ersun Yenal ise, ben olmasam da Fenerbahçe'de görev alamaz".

Bu lafları edeceksin, sonra hafıza kaybına uğrayacaksın. Adını vermese de "kırmızı çizgi" diyerek hedefe oturttuğu Serdar Ali Çelikler'e yüklenme hakkı da yoktu. Çelikler "Aykut gelmesin" derken, haklıydı. İşin taraftar boyutu ayrı sorun. Kocaman'ın rekorunu ele geçirmeye 4 gol kalmışken Alex'i kovmasını hiçbir Fenerbahçeli unutmadı. Aykut'un oyun sistemi diğer problem. Camia savunma futbolunu benimsemiyor, hoşlanmıyor.

Ali Koç kazanır

Ali Koç'un "2018'de başkan adayıyım" şeklindeki açıklaması bir devrin kapanacağına işaret. "Mevcut delegelerle Koç kazanamaz" diyenler yanılgı içerisinde. Bu kez, durum farklı. Bir tarafta "Hiç bir işim yok. Arabamı bile 4-5 sene geçince yeniliyorum" diyen Yıldırım. Diğer yanda Türkiye'nin en büyük holdinginin veliahtı.

Burada Sayın Yıldırım'ın da bildiği gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum:

"Şadan Kalkavan, takım kaptanım ve çok sevdiğim insandı. Nikahımda arabasını tahsis etmişti. Ona 'Abi, Yıldırım'ın alacağı oylar seninkini ikiye katlar, aday olma dedim.' Vaz geçmedi. Sonuç söylediğim gibi gerçekleşti. Hatta fark daha fazla oldu."

Şimdi de Aziz Yıldırım'ın potansiyeli aynı durumda. Tanıdığım ve dostum diyebildiğim başkan kongre günü geldiğinde mutlaka kararını gözden geçirecektir. Fenerbahçe camiası çoktan yenilenme kararı aldı.

Yıldırım'ın Beşiktaş'a yüklendiği konuşmasında haklı olduğu taraflar var. "Ahmet Dursun, Seba gitsin" bağırtıları bir gerçektir. Bu tezgahtan kimlerin yararlandığı meydanda. Dökülen araçlarla gezenler bir anda son model iki araba birden sahibi oldular. Bunların isimlerini bilmeyen yok.

Yayın rezaleti

Ekranların berbat hali devam ediyor. Hâlâ 4.5 G'lerle idareye çalışıyorlar. Dolayısıyla görüntüler rezillik. Kimi muhabirlerden ise cehalet fışkırıyor. Örneğin "Marmara boğazı" diyen var. Daha neler, neler. Sonra yöneticileri ortaya çıkıp "en büyük biziz" nutku atınca, inanın sinir oluyorum.

Yeri geldi TRT Spor'dan söz edeceğim. Orhan Ayhan'la Özel Muhammet Ali'nin ölüm gününü unutmadı. Cenazesine Erdoğan'ın özel ekibiyle gidişi tekrarlandı. Ali'nin sabaha karşı saat kurup izlediğimiz maçlarını yeniden seyretmek güzeldi.

***

Dört saatlik konuşma

Deniz Bayramoğlu, üç konuğuyla tam dört saat konuştu. Tasavvuf Araştırmaları Komisyonu'ndan Prof. Dr. Osman Nuri Küçük, Cemalnur Sargut ve Musa Dede ile adeta terapi yaptık. Konu başlığı "İnsanın Mana Arayışı" idi. Tasavvuf'tan Sufi düşünceye kadar mükemmel işlendi. İzlerken aklıma iki önemli grup geldi; "MFÖ ve Athena". Bilindiği gibi aynı yoldalar.

...

MESAJLAR: Ankara'dan Celal Sayalı'nın şu satırları için teşekkür ediyorum:

"Sayın Ayeri, yıllardır sizi arıyordum, Yeniçağ'da karşıma çıktınız. 59 yaşımda bana iki kıymetli hediye sundunuz. 1) Değerli yazılarınız. 2) Bütün yazarlarıyla birlikte şu anda okumakta olduğum Yeniçağ Gazetesi. Allah hepinize sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin."

Beşiktaş mesajları hız kazandı. İçlerinden biri Coşkun Telciler'in. Emre Belözoğlu ile ilgili yorumuna aynen katılıyorum. Hayırlısıyla jübile yapsa da rahatlasak.

Bir de magazin haberi vereyim. Nazlı Ilıcak'ın kızı Aslı, ikinci evliliğini de sonlandırmaya karar verdi. Taraflar Beykoz Aile Mahkemesi'ne başvurdular. Bu işin bir celsede bitmesi kesin. Görüş birliğindeler. Gayrimüslim Alen Sarrafgil'den Asya isimli bır kız çocukları olduğu bilinmekte. Nazlı Hanım boşanma haberini cezaevinde öğrendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar