​​​​​​​Ata'mızı minnet ve özlemle anıyoruz

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybedeli tam 81 yıl oldu. Onu bitmeyen özlemle hatırlıyoruz. Çünkü o sadece bir devlet kurmakla kalmadı. Bu ülkenin vatandaşlarının çağdaş bireyler...

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybedeli tam 81 yıl oldu. Onu bitmeyen özlemle hatırlıyoruz. Çünkü o sadece bir devlet kurmakla kalmadı. Bu ülkenin vatandaşlarının çağdaş bireyler olmasını da sağladı. Bunlardan yepyeni bir toplum meydana getirdi.

Bilimden sanata, pek çok alanda Türk insanının çağdaş dünya seviyesine ulaşmasına zemin hazırladı.

Yabancı egemenliğine karşı müthiş bir mücadele başlattı. Tüm mazlum milletlere esin kaynağı da oldu. Kurtuluş mücadelesi tamamlandığında savaştığı ülkelerden bilim adamlarını çağırdı. Türk gençlerinin eğitiminde faydalandı.

Öncü lider

Bu konuda ne korktu ne çekindi. Hiçbir zaman kalıpların, tutucu düşüncelerin basmakalıp formüllerin insanı olmadı. Hep yeninin, güzelin, gerekli olanın peşindeydi. İşte bu yüzden bütün dünyanın saydığı biri haline geldi. Sözleri dinlenir, güven duyulan biri oldu.

Hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Tek rahatsızlığım 10 Kasım'a iki gün kala Cuma hutbelerinde isminin geçirilmemesiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar