Askerlik bütçenin gelir kapısı mı?

Erdoğan'ın yeni dönem vatan görevi ile ilgili açıklamaları beni rahatsız etti. Söylediklerini üst üste koyunca, içinden çıkılmıyor. Sonuç olarak hem para ödenecek, hem para alınacak iki...

Erdoğan'ın yeni dönem vatan görevi ile ilgili açıklamaları beni rahatsız etti. Söylediklerini üst üste koyunca, içinden çıkılmıyor. Sonuç olarak hem para ödenecek, hem para alınacak iki sınıf oluşturuluyor.

Hâli vakti yerinde olan, hastane kapılarında çürük raporu kovalamayacak. İsteneni ödeyebilen yırtacak. "Vatan borcu, namus borcu" diyenlerden biri ise lafım yok. Ancak görünen taslak büyük ölçüde kısa yol arayanlara yarayacak gibi.

Fazla karışık

Bir kısım insana altı ay sonrası para alma imkânı da var. Eğer askerliği meslek olarak seçecekseniz zaten "uzmanlık" denilen sınıf beklemekte. Gir ve kendini maaşa bağlat.

Kim kızarsa kızsın, benim görüşüm "Şu ana kadar söylenenler labirent." En büyük mahzuru da vatan sevgisinin tahrip edilebilmesi.

Asıl bu konudaki görüşlerini merak ettiğim; Balgat sakinleri. Merakla da bekliyorum; bakalım ne söyleyecekler!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar