Arda Turan'ı unutun

Eczaneden çıktım, telefonum çaldı. Arayan meslektaşım Erkan Yiğit'ti. Onunla günün her saati, hemen her konuda görüş alış-verişi yaparız. Çünkü kırık yılı aşkın...

Eczaneden çıktım, telefonum çaldı. Arayan meslektaşım Erkan Yiğit'ti. Onunla günün her saati, hemen her konuda görüş alış-verişi yaparız. Çünkü kırık yılı aşkın süredir dostluğumuz var. Dünya görüşümüzden tuttuğumuz takıma kadar değerlerimiz aynı. Çok nadir olarak, bazı konularda tartışıp, asgari müşterekte birleşiriz. Erkan lafa hemen girdi "Dışarıdasın galiba. Fatih Terim gitti" dedi. Bunu bekliyordum. Hatta geç kalındığı kanısındayım. Kaldı ki, sporumuzun en yüksek titri verilmiş bu teknik adamın "Herkese tepeden bakma"sını hiç sevmedim. Yürüyüşünden, havalarına kadar çocukluğumun "semt kabadayıları"nı hatırlatıyor. Her şeyi o biliyor. MFÖ'nün ünlü şarkısı "Sen neymişsin be abi" onun için yazılmış sanki.

Gelelim aktif futbol hayatına. Arşivdeki gazeteleri tararsanız şu başlığa rastlarsınız; "Beşiktaş'tan başka takımda oynamam". Sonra, Galatasaray'a transfer oluşu... Cim-Bom'da oynadığı uzun sürede "Tek lig şampiyonluğu göremediğini" kayda geçmiştim, Netice, Piontek'le başlayan "Yürü ya kulum dönemi" çalıştırıcılığa başladıktan sonraki yükselişin "incelikleri"ni atlamayalım. Kendisine başarıyı getiren iki faktörün başında desteğini aldığı Galatasaraylı bazı kamu yönecilerini unutmayın. Diğeri ise eski Roma'daki aslan terbiyecilerinin "korkutma taktiği".

Üç dilim salam

Neticede öyle veya böyle futbolumuzun en büyük başarısını ele etti; UEFA Kupası. İtalya'da yarım kalmış sezonları dahi propoganda için kullandı. İyice havalanıp Türkiye'den İtalya'yı yönetmeye kalkınca ipi çekildi. İstanbul'un en lüks otellerinde "CEO'lara yöneticilik dersi verirken" Milan biletini kesti. Onların tabiriyle "İki bardak şarap içip, üç dilim salam yedikleri" Angelotti İmparatorluk Koltuğu'na oturtuldu. Hemen "Kalleş İtalyanlar" manşetleri atıldı. Daha önce Fiorentina'nın Başkanı için de "Porno film yapımcısı" dememiş miydik?

Çizme'nin katkısı, marka kıyafetler ve pahalı saatler oldu. Basın toplantılarında yeni saatleri gösterme çabasını unutamam.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar