Anlayana bu tokat fazlasıyla yeter!..

30 Ağustos kutlamalarına yasaklama getiren zihniyet bozguna uğrayıp tek kelimeyle rezil oldu. Sabahtan itibaren televizyonlara baktım, en hükümet yanlıları bile kutlamalara iyi yer ayırdılar. AK Parti yöneticileri, yaptırılan...

30 Ağustos kutlamalarına yasaklama getiren zihniyet bozguna uğrayıp tek kelimeyle rezil oldu. Sabahtan itibaren televizyonlara baktım, en hükümet yanlıları bile kutlamalara iyi yer ayırdılar. AK Parti yöneticileri, yaptırılan antipropagandada yetersiz kaldılar. Tümüyle hemen her önemli şehrimizin en önemli meydanlarında 98. zafer yılımızın kutlamalarına şahit olduk.

Duvarlar yıkıldı

Hani kutlanmayacaktı?.. Baktık ki Taksim Meydanı'nda gazilerle generaller kolkola. Yüce yargı yöneticilerine Beştepe gölgelemesi de silindi. Önce bazı savcılar, sonra kimi tetkik hakimlerine katılım izni verildi.

Bu konuda en çok şaşırtan, bir zamanlar Atatürkçülüğüne dair kitabael bastığım Süleyman Soylu'nun tutumu oldu. Mahallemin çocuğunun 10 Kasım günü sirenlerle birlikte gözlerinden yaşlar geldiğine bizzat şahit olmuştum.

Peki ne oldu Soylu'ya?

Yakından tanıyanlar çok iyi bilirdi, çok iyi Atatürkçüydü. Merhum Şakir Süter'i CelalAdan'la birlikte gazeteye ziyarete geldiklerinde büyükönderi yere göğe koyamazlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar