Ankara'da son durum

Ankara Belediye Başkan adayları her şeyin önüne geçti. Daha doğrusu Mansur Yavaş'ın geldiği durum. Bundan bir ay önceki anketlerde ilk sıradaydı. Şimdi aşağılara doğru gitmeye devam ediyor....

Ankara Belediye Başkan adayları her şeyin önüne geçti. Daha doğrusu Mansur Yavaş'ın geldiği durum. Bundan bir ay önceki anketlerde ilk sıradaydı. Şimdi aşağılara doğru gitmeye devam ediyor. Beypazarı'nın yıldızını parlattığı isim strateji hatalarıyla puan kaybetmeyi sürdürüyor. Görülen o ki, hem CHP'ye hem İYİ Parti'ye, tabii en başta da kendisine zarar vermekte. Meral Akşener'i biraz tanıyorsak artık Mansur Yavaş'la işi olmaz. Bırakın ortak aday göstermeyi, hiçbir şartta ona destek vermeyecektir. Nedeni de çok net. Meral Bacı, yeni oluşumuyla tek hedefe kilitlenmişti; "Başkente bayrağını dikmek." Yavaş'ın "Ben sizin adayınız olmam!" deyişi kafaları değiştirdi. Bunda ikili görüşmenin medyaya sızdırılmasının da rolü var. İYİ Parti Genel Başkanı'nın "Ret kararınıza saygı duyarım. Hayırlısı olsun." şeklinde karşılık vermesi Yavaş dosyasının kapandığının ifadesidir.

Ortalık karıştı

Artık tutulacak tek yol kalmakta: Kılıçdaroğlu başka bir ismi sunacaktır. Tabii Akşener'in de onay vereceği birini.

Şu anda at yarışı tahmini yaparsak favori Bülent Kuşoğlu oldu. DYP kökenli Ankara milletvekilini kuponlarına yazanların hayli arttığını görüyorum.

Madem olayı Ganyan'a dönüştürdük, devam edelim. Mansur Yavaş'ın önünün kapanmasına yol açanlar bazı yandaşları. O kadar pohpohladılar ki "Bold Pilot" muamelesi çektiler. Oysa Erdoğan'ın daha yeni tekrarladığı gibi "Siyaset kibir kaldırmaz."

Her şeye rağmen politika tuhaf bir sanattır. Merhum Demirel'in söylediği gibi bu alanda 24 saat çok şeylere gebedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar