Anayasa korumasında

"Bizi bir arada tutan semboller azaldı." Bu lafı en son söyleyen Gürkan Hacır oldu. Sebebi de İstiklal Marşı'na hazırlanan tuzak. İsmail Saymaz ise olayı en önemli yerinden yakaladı; "Millî Marşımız...

"Bizi bir arada tutan semboller azaldı." Bu lafı en son söyleyen Gürkan Hacır oldu. Sebebi de İstiklal Marşı'na hazırlanan tuzak. İsmail Saymaz ise olayı en önemli yerinden yakaladı; "Millî Marşımız, Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri tarafından teminat altına alınmıştır". Gerçekten de güfteye ayrı, besteye farklı işlem yapamazsınız. Mehmet Akif Ersoy'a başka, Osman Zeki Üngör'e başka uygulama mümkün değil. İstiklal Marşı da bayrağımız gibi ayrıcalıklıdır. Yani, Anayasa'nın kesin koruması altındadır. Kaldı ki, MHP'nin çıkışının Erdoğan'ın gündem değiştirme taktiğini tıkayacağından eminim. Küçük ortak ilk defa bu kadar sert itirazda bulundu. Uzun süre sonra ben de Celal Adan'a teşekkür etmek istiyorum.

Bazı konularda gerçekleri örtmek, kulağı tersten göstermek çabalarına sinirleniyorum. Korkudan kimse "Kral Çıplak" diyemiyor. Oysa son ayların ağzı iyi laf edenlerinden İsmail Saymaz apayrı konumda. Verdiği şu örneklere bakın:

* Eğer yeni İstiklal Marşı bestelenirse bu Dombra -Uğur Işılak'ın intihali- olarak kalır.

* Türkiye "İki millî marşı olan ülke" haline dönüşür. Ak Parti'liler yeniyi, ötekileri eskiyi söylerler.

İsyan gibi

Öte yandan Manisa'nın MHP'li belediye başkanı Ak Parti'den sıkıntılarını dile getirdi. "Yukardaki uyum tamam da, aşağıda durum böyle değil" demesi gündeme düştü. Öncelikle İller Bankası'nın Ak Partili belediyelere kesintisiz verdiği tahsislerin kendilerine uygulanmadığını anlattı. Ardından şehrindeki Ak Parti il başkanını şikayet etti. Durum "örtülü koalisyon"u bozmaya kadar gider mi? Hiç sanmıyorum. Balgat'ta oturanlar, daha önce deklare ettiler; "İş birliğimiz 2024 sonuna kadar devam eder". Meclis garantisini aldılar. Artık hedef "Hazine yardımı". Kim ne koparırsa. Bir zamanların "yavru muhalefet"i aynı şeyleri söyleyip duruyor; "Ne verirsen elinle, o gider seninle". Bir kırıntı muhalefet daha var. Devamlı aynı şeyi tekrarlayıp duruyor; "Allah ne muradınız varsa versin".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar