Alyuvarlarımız bile top şeklinde

Bir ülkedeki bilgi yarışmalarında "hem penaltı hem gol diyen spiker kim?" diye soruluyorsa, olay tamamdır. Bu arada doğru cevabın İlker Yasin olduğunu belirtip devam edeyim. Kim Milyoner Olmak İster'deki sorunun diğer...

Bir ülkedeki bilgi yarışmalarında "hem penaltı hem gol diyen spiker kim?" diye soruluyorsa, olay tamamdır. Bu arada doğru cevabın İlker Yasin olduğunu belirtip devam edeyim. Kim Milyoner Olmak İster'deki sorunun diğer şıkları arasında Ertem Şener, Murat Kosova ve Ercan Taner de vardı.

En beğenilen yemek programı Gelinim Mutfakta'ya bakıyoruz Karadenizli yarışmacı Bordo-Mavi kıyafetlerle gözüküyor. Boynunda koca bir atkı. Üstünde "Bize Her Yer Trabzon" yazısı var. Bu yazıyı tekrarlayıp durdu. Horonu da ihmal etmedi. Tek arıza olan bant yayının azizliğine bile boş verdik: "Bir gece önce Trabzon mağlup olmuştu." Buraya aldıklarım sadece iki örnek. İstediğiniz kadar çoğaltabilirim.

Fenerbahçeli değilim ama bu takımın taraftarına bayılıyorum. Özellikle de basketbol maçlarına gidenlere. Her hâlde farkındasınızdır; "Euorleague'deki her zaferden"sonra neyle final yaptıkları meydanda. Eski adıyla Sakarya, yeni ismiyle İzmir marşını söylüyorlar hem de nasıl güzel ve ahenkli. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

Eskiden yeniye

Yoksa, Galatasaray'dan 0-2'den, Beşiktaş'tan 0-3'ten gelip beraberliği kurtarmaya "Şampiyon olmuş gibi" sevinmeleri fazla abartılı. Ancak sizlerle de paylaştığım bir anımı tekrar yaşadığımı söylemeliyim.

Hani merhum Kemal Ilıcak'ın Fenerbahçe'nin 2-1 öndeyken beni arayıp "na'ber"deyişi, peşinden de Şifo Mehmet'in son saniyede attığı beraberlik golü unutulmazlardandı. "Çizgiyi geçti, geçmedi" tartışmalarının sona ermesi bile yıllar sürdü. Piero'yla ancak "evet goldü" diye karar verilebildi. Onun kadar olmasa bile Fenerbahçe'nin dönüşleri benzeşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar