​​​​​​​Alkoliklere müjde 6 ay zam yok!

Bu hükümet tarihinde bir ilke imza atıldı. Alkol ve tütün ürünlerine yeni yılın ilk zammı yapılmadı. KHK ile yürürlüğe sokulan uygulamada Ocak-Haziran dönemini içine alan sürede ne içkiye ne de sigaraya fiyat artırımı var.

Kötü alışkanlıkları olanları bilmem ama durum bana ilginç geldi. Yılbaşına harıl harıl hazırlanan ve çoğu stoklarını piyasaya aktaran "sahte içkiciler"i de atlamayalım. Sanırım bu uygulamanın onlara etkisi fazla olmayacak. Ellerindeki malı aracılara çoktan teslim ettiler, ya da polise...

Tütün konusunda durum biraz farklı. Yakın çevremde çoktan beri sarma makinaları görmekteyim. Ben ise bu alışkanlıkları çoktan terkettim. Ancak pek çok tiryakinin ucuz maliyetli tercihlerden yararlandığını gözlemliyorum.

Nereden nereye?

Dünyanın  en mükemmel tütününün yetiştiği Bitlis'teki BEST'in açılışına katılanlardanım. Merhum Altemur Kılıç bu işin öncüsü olmuştu. Turgut Özal'ın Başbakanlığında kalabalık bir heyetle gitmiştik. Hatta Van Havaalanı'na özel bir uçakla indik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar