Ak Parti'nin muhalif sesleri...

Bugün size yıllardır Ak Parti propagandisti gibi çalışanların sözlerini aktarmak istiyorum. Bu laflarının üstünden henüz bir gün geçtiğini belirteyim: * İbrahim Uslu: -ANAR'ın başkanı- "Elde...

Bugün size yıllardır Ak Parti propagandisti gibi çalışanların sözlerini aktarmak istiyorum. Bu laflarının üstünden henüz bir gün geçtiğini belirteyim:

* İbrahim Uslu: -ANAR'ın başkanı- "Elde delil yok deyip, tutuklamayı anlamıyorum".

* Yasin Şamlı: -Hukukçu- "Tahliye edilmeyi gerektirecek deliller, tutuklama sebebi oluyor. Ayrıca tutuklamaların yerinde kullanıldığı kanaatinde değilim".

Yine Ak Parti'nin tescilli pek çok ismi ekran ve köşeleri aracılığıyla Uslu ve Şamlı gibi davranıyorlar. "Artık hukukun değil, siyasi kararların hakim olduğu" görüşündeler. Hâlâ inatla savunma yapanların dayanağı ise "Hak Arama Komisyonu kuruldu" şeklinde. Çocukluğumuzun esprisi sanki; "Patlat 9 kişiye bir gazoz!" Bu bile yetersiz. Kulağından tutulup sokağa atılan 100 bin kişinin itirazına 7 kişi bakacak. Her dosyaya kaç saniye düşüyor kararı siz verin. Esprideki gazozu 99 bin kişi içecek.

Akıl dışı sorular

Gözaltına alınanlara yöneltilenlerin başında şu geliyor; "Arkanızda örgüt var mı?" Savcınınki daha komik; "Ölümden çıkarınız nedir?" Durum gerçekten vahim. Herkes başını ellerinin arasına alıp iyi düşünmeli. Açlık grevi yapan iki eğitimciye "eylem mekanı olarak niçin İnsan Hakları Anıtı'nı seçtiniz" denmesi de trajikomik. Buna kesinlikle gerek yok. Söylersiniz Melih Gökçek'e yarım saatte heykeli ortadan kaldırır.

Bir başka araştırmacı Bekir Ağırdır'ın sözlerine de dikkat çekmek istiyorum. Öncelikle "hükümet edenler" iyi okumalı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar