Ak Parti başa dönüyor

Bir zamanların iki önemli kamuoyu araştırma şirketinden biri olan PİAR'ın son araştırması hasır altı edildi. Bu ankete önem veren tek kanal Halk TV oldu. Ortaya çıkan sonuçları detaya...

Bir zamanların iki önemli kamuoyu araştırma şirketinden biri olan PİAR'ın son araştırması hasır altı edildi. Bu ankete önem veren tek kanal Halk TV oldu. Ortaya çıkan sonuçları detaya boğmayacağım. Değerli bulduğum bölümlere yer vereceğim.

"Kime itimat etmiyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplar arasında iki konuya dikkatinizi çekeceğim. Yargıya güvenmeyenlerin oranı yüzde 62,8. Gerçekten dehşet verici. Bir ülkenin adalet sistemi bu hâle gelmişse, tekrar tekrar düşünmeliyiz.

Daha kötü durumda olansa medya. Bu konudaki oran tam yüzde 81,7'yi bulmakta. Demek ki hiç itimat yok! "Yandaş" yakıştırması boşuna değil.

Partiler

Siyasi oluşumlar içerisinde CHP az da olsa oy artırıyor. En fazla oy kaybeden Ak Parti. Bu hafta itibarıyla yüzde 35'lerde. On gün sonra bir anket daha yapılsa, 2002'de topladığı oyu yakalayabileceği şüpheli (yüzde 34,4'tü).

Dikkatimi çeken detaylardan biri ise MHP tabanının en az yarısının "müttefik Ak Parti adayına oy vermeyeceğiz" şeklindeki beyanları. Sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Benim kanaatim, ekonomideki çok kötü gidişin sonucu bu. Migros'ta hıyarın kilosu 11,5 liradan satılır hâle gelmişse, bunun sandığa yansıması kaçınılmazdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar