Ağaç kesme dönemi başlıyor!

Marketlerde yasal uygulama devreye girmeden, poşet kavgaları başladı. Örneğin BİM'de iki defa buna tanık oldum. Çünkü, büyük torbalar bir süre yok oldu. Yerlerine minik minik şeyler konulmuştu. Söylemedi...

Marketlerde yasal uygulama devreye girmeden, poşet kavgaları başladı. Örneğin BİM'de iki defa buna tanık oldum. Çünkü, büyük torbalar bir süre yok oldu. Yerlerine minik minik şeyler konulmuştu. Söylemedi demeyin, esas çıngar 1 Ocak'tan itibaren çıkacak.

Bu konuda yollanan mesajlar arasında en mantıklısı Sedat Yıldız'ın. Yetkililer başta herkesin okumasında fayda var:

"Poşetlerin paralı olması ya da yasaklanması konusundaki görüşlere katılmıyorum. Buna devlet de dâhil. "Poşet yerine kesekağıdı kullanın" demek de ne oluyor? Sonuç sizce daha mı iyi olacak? Yarın kese kağıdının da paralı olmayacağı garanti ediliyor mu? Bugün yüzüne tükürmek için sıraya girdiğimiz plastik, geçmişte kâğıt kullanımını azaltarak dünyayı ağaçsız kalmaktan kurtarmıştı. Kahramandı yani.

Bu sorun gündelik siyasetle, işin ucuna biraz da para koyarak çözülmez. Çözüm çok net; geri dönüşüm. Plastik, metal, kağıt, cam. Bu dört saklama taşıma malzemesinin geri dönüşümünü sağlamak çocuklarımızı bu bilinçle eğitmek, geri dönüşüm fabrikalarını artırmaktır.

Faydaları

Bu ne işe yarayacak mı dediniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar