Adam ajan, evi İstasyon

İstanbul tarih boyunca gizli servislerin cirit attığı yer. Hatta casusların en ünlüsü Kım Philby'nin uzun süre bu kentte yaşadığı bilinir. Beyoğlu'ndaki evi hâlâ bütün haşmetiyle duruyor. Sonunda...

İstanbul tarih boyunca gizli servislerin cirit attığı yer. Hatta casusların en ünlüsü Kım Philby'nin uzun süre bu kentte yaşadığı bilinir. Beyoğlu'ndaki evi hâlâ bütün haşmetiyle duruyor. Sonunda Sovyetler Birliği'ne iltica etti. Yani, başında bulunduğu İngiliz gizli servisini sattı. Ölene kadar Moskova'da yaşadı.

İki Almanya birleşmeden önce "casus ve teknoloji takasları"  öncelikle Berlin ve İstanbul'da yapılırdı. Hele 2. Dünya Savaşı yıllarında mega kentimizin durumuyla ilgili pek çok kayıt vardır. Sayısız kitap da yazılmıştır.

Zeytinburnu'ndan Beyoğlu'na

Dikkat ettinizse son bir kaç gün içinde iki cinayet daha işlendi. Biri Türk kökenli sözde işadamı öldürüldü. Bu Uygur Türk'ünü katledenler geldikleri arabayla kaçtılar. Tipik bir KGB cinayeti. Büyük olasılıkla yine siyasi. Kesinlikle rejim muhalifi. Katledildiği yer, her zaman olduğu gibi Zeytinburnu.

Basit değil

MI6 halen dünyanın en önemli servislerinden. Bunun İstanbul'daki isimlerinden birinin ölümü "basite indirgenerek" kapatılmaya çalışılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar