ABD-Rusya anlaşması

Futbola boğulduğumuz günde tek ciddi tartışma CNNTürk'teydi. Semiha Şahin'in ilk kez yöettiği Gündem Özel'de üç güvenlik uzmanı vardı. Bir de emekli büyükelçi Uluç Özülker. En...

Futbola boğulduğumuz günde tek ciddi tartışma CNNTürk'teydi. Semiha Şahin'in ilk kez yöettiği Gündem Özel'de üç güvenlik uzmanı vardı. Bir de emekli büyükelçi Uluç Özülker. En başarılı tartışmacı yine oydu.

Genel kanı, ABD'nin Suriye'de kalıcı olduğu. Sonucunda Pentagon'un PYD/YPG desteğinden vazgeçmeyeceği gerçeği.

-Ayağa basılmayacak-

ABD sözcüleri sıkça telaffuza başladıkları "Suriye'nin Kuzey ve Doğu yönetimi"ne dikkat çekildi. Ardından ilave edildi; "ABD ve Rusya birbirlerinin ayaklarına basmama konusunda anlaştı".

Pentagon'un 27. hava üssünü Resulayn'da yapmaya başlaması ilginç değil mi? Sözü geçen yer bizim harekatın muhtemel başlangıç noktasını tıkıyor.

Bu konuda Moskova ile mutabakat sağlandığı kesin. Bu arada Rus Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Zaharova'nın yeni açıklaması daha da ilginç, "Türkiye terör operasyonları için de Şam'ın onayını almak zorundadır. Burada egemen bir ülke söz konusu olduğu ortadadır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar