İktidarı kâr hırsı götürecek

TOBB'un Ekonomi Şûrası'nı hiç bu kadar dikkatle kayda geçmemiştim. Benim yaklaşık bir yıldır üstünde durduğum konuyu Cumhurbaşkanı'nın ağzından duyduk.Erdoğan'ın şu sözleri...

TOBB'un Ekonomi Şûrası'nı hiç bu kadar dikkatle kayda geçmemiştim. Benim yaklaşık bir yıldır üstünde durduğum konuyu Cumhurbaşkanı'nın ağzından duyduk.

Erdoğan'ın şu sözleri söyleyebilmesi önemliydi: "Marketler piyasanın şartları kılıfıyla fırsatçılığa kalkışıyor."

Anlaşılan Cumhurbaşkanı etrafını saran  danışman ordusunun "göz boyamacılığı"ndan biraz kurtulabilmiş.

İsim vererek yazıyorum. Bu işi yapanların başında BİM ve A101 gibi hükûmet kampanyalarını paylaşan marketler var. Camlarına bisküvi gofret indirimleri ilanlarını asıyorlar. Sıra temel maddelere geldiğinde ha babam zam. Son olarak  benim yediğim 1,5 kiloluk tava yoğurduna 80 kuruş zam yapıldı. Hatta dün sabahtan  bir örnek vereyim. 2,5 kiloluk tahıllar satışa sunuldu. Açılıştan kısa süre sonra tükendi. Eğer piyasayı doyurmayacak, göz boyamaktan öteye geçmeyen kampanyalarla idare etmeye kalkarsanız kimse kanmaz. Buna birtakım yerleri uyutmaya çalışmak denir.

Değişik bir kâr

Çok daha dikkat çekici bir örnek vereceğim. Daha altı ay önce 29 TL olan çocuk bezi bugün 208 TL. Bu hangi döviz kuruna, hangi enflasyona sığar. Yakın zamandan bir başka çarpıcı örnek vereceğim. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan naylon poşetlerden kurtulma kampanyası alternatif ürünlerin satışına vesile oldu. İki defa özel torbalar diktirilip 1,5 TL'den satıldı. Önceki gün baktım "yeni çevre koruyucular"ın satış fiyata 2,5 TL. Bu marketleri yönettiğini zannedenler Emine Hanım'ın sırtından bile nemalanmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar