YUMURTA öyküleri

Sosyal medya çılgınlıkları çoğaldı. Sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan örnekler ekranlara taşınıyor. Bazılarının yakaladığı sayı hayli şaşırtıcı....

Sosyal medya çılgınlıkları çoğaldı. Sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan örnekler ekranlara taşınıyor. Bazılarının yakaladığı sayı hayli şaşırtıcı. Mesela bir yumurta baz alındı. Elli milyon kere tıklandığı söylenince şaşırdım. "Ne özelliği var" diye merak ettim.

Her kümeste bulunan, her marketten alınan bir yiyecek. Eğer ayrıcalıksa tek değişik yanı sarı olması. Demek ki bu kadar tıklanmanın nedeni sadece merak. İnsanın bu özelliğini fark eden sivri zekâlılar fırsata çevirmenin yolunu da buldular.

Yumurtanın gördüğü ilgi diğerlerini de harekete geçiriyor. Bu kez bir tavuğu piyasaya sürüyorlar. O da sıradan bir hayvan. Cins falan değil. İki günde üç yumurta yapma özelliği de yok. Bizim klasik tabirle "gariban tavuğu". "Ya tutarsa mantığı" bu kez çalışmıyor. Bütün dünyada tıklanma sayısı iki binde kalıyor. Size yumurtayla aramdaki ilginç bağlantıların birkaçını anlatacağım.

Damdaki kümes

Orta okuldayken, annem, Çarşamba Pazarı'ndan canlı bir tavukla döndü. Bembeyaz bir şey. Sordum "Bunu kim kesecek?" Neticede kimse talip olmadı. Babam dâhil herkes reddetti. Bir süre sonra yeni bir tavuk ve horoz alındı. Fener'deki evimiz 4,5 katlı. En üstün yarısı oda, kalanı âdeta çiçek bahçesi. Çiçek dediysem öyle böyle değil. Aralarında bir buçuk asırlık mis kokulu Osmanlı karanfilleri bile var. Çeşit çeşit yedi veren gülleri, Filbahriler sıra sıra. Bunların arasında yer açıp, kümes kondurduk. Son gelen tavuk kuluçkaya yattı mı? Alın size "Ev tipi bir mini tavuk çiftliği." Bu iş hayli uzun sürdü. O tarihî çiçeklerimiz teker teker yok oldu. Civcivler ve piliçler çoğaldı.

Ne yapacağız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar