Krizi atlattık mı yoksa...

Zamlarda yeni taktik fazla acıtmadan. Bir diğer uygulama seri zamlara akaryakıtla başlanıyor. Ardından oto gaza. Yiyecek içecekte de durum aynı. Benim canımı en çok acıtanlar, hayvanlara dağıttığım...

Zamlarda yeni taktik fazla acıtmadan. Bir diğer uygulama seri zamlara akaryakıtla başlanıyor. Ardından oto gaza. Yiyecek içecekte de durum aynı. Benim canımı en çok acıtanlar, hayvanlara dağıttığım şeyler. Onları doyurmak için aldığım yiyeceklerdeki bindirimleri anında anlıyorum.

BİM'deki kıza "Sütün litresi 20 kuruş daha artmış" dedim. O da fişteki karşılığına bakmakla yetindi. Ertesi gün kiloluk bulgurun 2,90'dan 3,25'e çıktığını gördüm. Aynı kızcağıza tekrar, "Yine zam yapmışsınız" dedim. Bu defa "Yapmışızdır" karşılığını verdi. Yüzünde hiçbir şaşkınlık ifadesi yoktu. Aslında bu garibana haksızlık yaptığımın farkındaydım. Bu işte günahı varmış gibi iğneliyordum.

Arada kedi-köpekler için satın aldığım salamlara da aynı metodun uygulandığını fark ediyorum. Bu işlerden sorumlu bakanlar ise hiç hız kesmiyorlar. "Nurlu ufuklar" vaatlerine devam ediyorlar. Başardıkları tek şey tanesi 1,50 liradan alış veriş torbalarının satışı. Sağlama benziyorlar. Marketlerin logoları da oldukça küçültüldü. Müşteri hiç olmazsa göğsüne reklam almış futbolcu gibi dolaşmaktan kurtuldu.

Sebze-meyve

Sizlere son manav fiyatlarını aktarmak istiyorum:

* Papya (Yağlı biber): 12,00 TL

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar