Cumhurbaşkanı'na yakıştı mı?

Ana Muhalefet Partisi liderinin bazı konuşmalarına katılmayabilirsiniz. Hatta kınarsınız da. Ancak Erdoğan'ın Esenler'de yaptığı konuşmayı yazmakta zorlanıyorum. Tepeden tırnağa "tehdit içeriyordu."...

Ana Muhalefet Partisi liderinin bazı konuşmalarına katılmayabilirsiniz. Hatta kınarsınız da. Ancak Erdoğan'ın Esenler'de yaptığı konuşmayı yazmakta zorlanıyorum. Tepeden tırnağa "tehdit içeriyordu." Taraftarına Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdiğini herkes anladı. "Sokağa çıkamaz hâle getirmek" ne demek? Bir tarafta vatandaşın birlik ve beraberliğinden söz edeceksin. Diğer yanda siyasetçiye hem de CHP liderine bindireceksin.

Türkiye'nin kapısındaki bölücü terörü ile boğuştuğu şu günlerde bu üslup kesinlikle yanlış.

Erdoğan, öncelikle herkesin cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini aklından çıkarmamalıdır. Kaldı ki, bu tarz çok tehlikeli. Benden uyarması. Gerisi yine kendisine kalmakta.

Neyin alkışı?

Öte yandan Meclis'teki bir karşılamadan da söz etmek istiyorum Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye gelişinde Ak Partililerin yaptığı müthiş tezahüratla şaşkına döndüm. Bu neyin alkışıydı? Başarılı geçmişinin mi yani Karayolları Genel Müdürlüğü'nün mü? Yoksa, 9 kişinin can verip, onlarca kişinin yaralandığı kazanın mı?

Bunu anlamak mümkün değil. Geçmişten (o da bizden değil) bir örnek vereceğim. Fransa'daki askerî tatbikatta manevra mermilerinin arasına gerçeğinin karışmasını hatırlayın. Neticede bir ölüm ve birkaç yaralanma meydana gelmişti. Sonucu hatırlatmak istiyorum. Bakan anında istifa etti. Japonya'da olsa harakiri yapardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar