Kazanmak için fedakârlık şart

Güne Yaşar Usluer dostumun yolladığı yazı ile başlayacağım. Üstünde ısrarla durdukları önemli:"Saygıdeğer Burhan Abi, 27 Kasım'da yine köşenizde yer verdiğiniz için gönülden...

Güne Yaşar Usluer dostumun yolladığı yazı ile başlayacağım. Üstünde ısrarla durdukları önemli:

"Saygıdeğer Burhan Abi, 27 Kasım'da yine köşenizde yer verdiğiniz için gönülden teşekkür ederim. Bu yazımda 'Ankara'da Mansur Yavaş değil illa ki CHP'li biri olsun derlerse kazanma garantisi yoktur'. Amaç seçimden zaferle çıkmaktır. CHP'li veya İYİ Partili olmak önemli değil demiştim.

Görüyorum ki kimse tarihten ders almıyor. Daha önce de örnek vermiştim. 27 Mart 1994 belediye seçimlerinde Türkeş/MHP, DYP adayı Burhan Özfatura'yı desteklemek için aday çıkarmayacaktı. 'Başka parti adayının desteklenmesi yasal değil, tüzüğe aykırı vb..' sözlerinden sonra Türkeş, MHP'nin aday listelerini seçim kurullarına 10 dakika geç verilmesini onayladı. YSK, 'MHP İzmir'de seçimlere katılamaz' kararı verdi. Böylelikle yasal kılıf bulunmuş oldu. Özfatura'yı desteklediler ve kazandı.

Aynı taktiği 18 Nisan 1999 seçimlerinde Bahçeli uygulamadı. Kazanamayacağını bile bile aday çıkardı ve DSP'nin adayı Priştina adayı aradan sıyrıldı. Böylece İzmir solun eline geçti. Şimdi pazarlıklar devam etse de hem iktidar, hem muhalefet aynı hatayı yapacak gibi duruyor. Zira Balıkesir'de CHP, milletvekili Ahmet Akın'ı, İYİ Parti milletvekili İsmail Ok'un adaylığını açıkladı. Ok, 29 Mart 2009 belediye seçimlerinde MHP'den kazanmıştı. CHP'ye göre bugün şansı daha yüksek. İki oluşumdan biri adayını çekmezse Ak Parti aradan sıyrılır.

Seçimde başarıyı elde etmek için fedakârlık şarttır. Sanırım bu hafta, karşılıklı tavizlerle örtülü ortaklıklar tamamlanacaktır. Aksi hâlde ne olacağı belli.

Poşet konusu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar