İmamoğlu niye kazanmasın?

Gece Görüşü'nde belki de ilk kez fikir birliği sağlandı: "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir adaylığı tamamdır." Gürkan Hacır'ın başını çektiği bu tespite...

Gece Görüşü'nde belki de ilk kez fikir birliği sağlandı: "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir adaylığı tamamdır." Gürkan Hacır'ın başını çektiği bu tespite diğerleri de katıldı. Hacır'ın "Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanına hazır ol emrini verdi." şeklindeki sözleri kesinlik ifadesiydi. Hande Fırat da buna yakın bir tarzda "CHP Genel Başkanı bu kez adaysın dedi." şeklinde konuştu.

CNNTURK'ün diğer tartışmacıları Prof. Dr. Mehmet Şahin ile Abdülkadir Selvi'nin beklentilerinde ise değişiklik görmedik. Onlara göre Binali Yıldırım, bu ayın 22'sinden sonra TBMM başkanlığına veda eder. Hatta 31 Mart'ı bile beklemeden İBB'nin başına geçer!

Geçmişin örnekleri

Bu ikiliye tavsiyem "dereyi görmeden paçayı sıvamamaları." Yakın tarihimizden iki örnekle başlayacağım. Osman Kibar, bırakın İzmir'i tüm Türkiye için idoldü. Zamanın teknik imkânsızlıklarına rağmen büyük işler yaptı. "Asfalt" sıfatını aldı. Kentinin o güne kadar gerçekleşmeyen kanalizasyon şebekesini inşa etti.

Yeniden seçim günü geldiğinde, rakipleri bile "rahat kazanır" inancındaydı. Sandıklar açıldığında İhsan Alyanak'ın zaferi çıktı. Merhum Kibar'a bunun sebebini sorduğumda "Vatandaş değişim istedi. Bunda da kararlıydı..."demişti.

İkinci örnek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar