Şûrayı Devlet'i tanımayanlar

Adına "açılım" ismini verdikleri oy toplama kampanyası yeniden alevlendi. Türk Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine, yasak kaldırıldı. Okullarda artık "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözü tekrar serbest. 8 Ekim 2013'ten...

Adına "açılım" ismini verdikleri oy toplama kampanyası yeniden alevlendi. Türk Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine, yasak kaldırıldı. Okullarda artık "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözü tekrar serbest. 8 Ekim 2013'ten beri sürdürülen birilerine "sempatik görünme çabası" bana göre sona ermiş oldu. Bir yerde "bize oy verin gel gel"i hitama erdi.

Acaba bu teşhis doğru mu? Ak Parti cenahından gelen itirazlar ortada. Bir hukukçu olan Abdulhamit Gül'ün çıkışına ne diyeceksiniz? Bakan, Danıştay 8. Dairesi'nin aldığı kararı tanımadıklarını ilan etti. İşte bu çıkışa itiraz ediyorum. Tanımıyorum dediği makam Şûrayı Devlet.

Osmanlı'dan bu yana en önemli iki denetim organizasyonundan biri. Hatta birincisi. Bu müesseseyi bırakın savunmayı reddeden bir zihniyet sadece okullarda "Andımız"ı men etmekle mi kaldı. Resmî kurumlardaki "Türkiye Cumhuriyeti" tabelalarını kaldırmadı mı? Kimi belediyelerdekiler üç ayrı dilde yazdırmadı mı?

Karamanoğlu Mehmet Bey'i kemiklerini sızlatmadı mı?

Yardakçılar

Bunların bir de entel-dantel geçinen yardakçıları var. Onlar da üzerine basa basa Türkiye kelimesini devre dışı bıraktılar. Kullandıkları hep Türkiyeli. Kim mi bunlar? Görüntülüsü öncelikle tamamı medyada baş tacı. Kimi niyet bozukluğundan, kimi modaya uymak için hepsi Türkiyeli kesildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar