Osmanlı'yı da MI-6 yıkmıştı

Dün MİT'in "paket servisi"nden söz ederken Prof. Dr. Mithat Baydur'dan hemen hemen hiç alıntı yapmadığımı fark ettim. Oysa hoca, Deniz Bayramoğlu'nun Gündem Özel'inde epey ilginç laflar etmişti. Belki de...

Dün MİT'in "paket servisi"nden söz ederken Prof. Dr. Mithat Baydur'dan hemen hemen hiç alıntı yapmadığımı fark ettim. Oysa hoca, Deniz Bayramoğlu'nun Gündem Özel'inde epey ilginç laflar etmişti. Belki de değindiğim konular fazla geldiği için bunları ilave edememiştim.

Baydur, Türkiye'de MİT'e geniş yetkilerin geç verilmesinden şikâyet etti -2014-. PKK'ya karşı mücadelede havadan müdahalemizi şaşırtarak engelleyen 85 şemsiyenin bizim SİHA'larımızla yok edildiğini de açıklamıştı. Hoca ünlü gizli servislerin tanıtımını detaylarıyla ortaya koydu.

Bunlara biraz da ben katkıda bulunup aktaracağım. Eğer istihbaratlar içerisinde derecelendirme yapsak, birinciliği kesinlikle MI-6'ya veririz. Bu servis, bir yerde "melanetin başı" olarak kabul edilir. Bu kuruluşun ilk yöneticileri Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalayanlardı. Lawrence de bunlardan biridir.

İsminde Kraliçe'nin adı geçse de Hava Kuvvetleri'ne bağlı çalışır.

Diğer MI'ların hepsinden daha önemlidir. Bu örgüt de arada zaafa uğratılmıştır. Uzun süne önce yazdığım Kim Philby'nin ihanetini unutmadılar. İstihbarat servisinin en tepesine gelmiş bir ismin karşı ajanlığı, ancak Moskova'ya kaçtığında öğrenildi. Philby, İstanbul'da da "istasyon şefi" olarak çalışmış biriydi. Beylerbeyi'ndeki ikametgâhı hâlâ bütün ihtişamıyla duruyor.

Servis bolluğu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar