Seçim Yasası'nda değişiklik bir yıldan önce uygulanamaz

Yaşar Usluer dostum bir canlı arşiv. Seçimlerde geçmişin tüm kayıtları hafızasında. Ayrıca sorunlara getirdiği öneriler de mantıklı. Bu defa yine aynı konudaki görüşlerini bir hayli...

Yaşar Usluer dostum bir canlı arşiv. Seçimlerde geçmişin tüm kayıtları hafızasında. Ayrıca sorunlara getirdiği öneriler de mantıklı. Bu defa yine aynı konudaki görüşlerini bir hayli kısaltarak aktaracağım:

"Siyasette her doğruyu söylemek doğru değildir. Faydasından ziyade zararını görürsünüz.

Özal'ın 26 Mart 1989 belediye seçimlerinden önce eli/kolu bağlı belediye başkanı afişleriyle -Eli/kolu bağlı bir belediye başkanı ister misiniz?- sloganı ters tepmiş, kaybetmişti. Buna karşılık İnönü'nün -Limon gibi sıkılmaya hayır- sloganı tutmuş, İstanbul, Ankara ve İzmir'i bile kazanmıştı.

Demirel, 20 Ekim 1991'de yapılan seçim mitinglerinde -Hamsi kavağa çıkarsa, Mesut Yılmaz Başbakan olur- sözü tepki çekmiş, Karadeniz illerinde istediği kadar milletvekili çıkaramamıştı.

Muharrem İnce'nin de -Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğim. HDP'den de Başkan Yardımcısı yapacağım- deyip Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesi tepki çekmiş, kararsızları Erdoğan'a yöneltmişti.

Kılıçdaroğlu'nun karşısında aday olmayacağım demesine rağmen, kaybedince olağanüstü kurultay için imza toplatmış, yani sözünde durmayarak güvenirliliğini kaybetmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar