İŞ'i rahat bırakın

Çocukluğumda ilk kumbaramı annem hediye etmişti. Hani şimdi reklamlarda kalan kulplu metal şey. O dönem Fener'le Balat arasında tam beş banka şubesi vardı. Bunlardan biri İş Bankası idi. Vodina Caddesi'nin Balat'a...

Çocukluğumda ilk kumbaramı annem hediye etmişti. Hani şimdi reklamlarda kalan kulplu metal şey. O dönem Fener'le Balat arasında tam beş banka şubesi vardı. Bunlardan biri İş Bankası idi. Vodina Caddesi'nin Balat'a bağlandığı yerde klasik ve muhteşem bir binanın iki katı tamamen ona aitti.

Benim için tek sembolü vardı. Sahip olduğum kumbara. Şimdi bu hatta hiç banka kalmadı. Bildiğim tek şey İş Bankası ülkenin geçirdiği ekonomik krizlere rağmen taş gibi ayakta.

Peki, Erdoğan'ın yaptığı çıkışa ne demeli? Hedefe CHP'li yönetim kurulu üyelerini oturtması yeni strateji mi? Bu işin sonunun ayakta kalan tek hür teşebbüs bankasını sarsabileceğini hiç mi hesap edemedi? "Siyasi partinin bankası olur mu?" diye sorarken onlarca Ak Partiliyi kamu bankalarının yönetim kurullarına yerleştirdiğini unuttu mu? Tamamının kendi onayından geçtiğini bilmiyor mu? Soner Yalçın'ın dünkü yazısından sonra herkes öğrendi.

İş Bankası ile CHP'nin "yetkisiz" dört yönetim kurulu üyesinin Atatürk'ün vasiyetinin gereği olarak orada bulunduğunu bir Cumhurbaşkanı bilmez mi? Muhalefet, Erdoğan'ın amacının "Katar'dan gelen hibe uçağı" unutturmak için olduğunu söylüyor. Gündemi değiştirmek istediğini belirtiyorlar. Buna inananların sayısı ise her gün artmakta. Eğer bu doğruysa Erdoğan'ın İş Bankası'nın prestij kaybına uğrayacağını hesap etmesi gerekmez miydi?

Geçmişte bu ülkede pek çok banka battı. Bereket İş Bankası'nın yapısı çok sağlam. Epey önemli iştirakleri de ekonomimizin damarları niteliğinde. Yine Cumhurbaşkanı hedefe oturtacaklarını seçerken, daha dikkatli olmak zorunda.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar