"Bu Damat Millî Damat"

Aylar önce bir büyüğüm dikkatimi çekmişti; "Selçuk Bayraktar'a dikkat et". Devamla "Delikanlı İHA'ları geliştirmek için yatağı yorganı tesislere taşıdı" demişti. Konu bana yabancıydı...

Aylar önce bir büyüğüm dikkatimi çekmişti; "Selçuk Bayraktar'a dikkat et". Devamla "Delikanlı İHA'ları geliştirmek için yatağı yorganı tesislere taşıdı" demişti. Konu bana yabancıydı ve prensip olarak anlamadığım şeylere bulaşmak istemedim.

Selçuk Bayraktar'ı CNNTURK'te görünce oturup izledim. Hakan Çelik'in "Hafta Sonu"ndaydı. Genç bilim adamının Robert Kolej'de başlayıp MTI mezuniyetine kadar varan eğitimi mükemmeldi. Babasının da kendisi gibi mühendis oluşu aileden avantajı.

ABD ve İsrail'in iki tanesini bile vermediği İHA'lardan bugün 58 taneye sahibiz. Tamamı yerli üretim. Sözü edildiği gibi "Kongreye soralım" denip geri çeviren Obama yönetiminin tavrı bizi bugünlere getirdi. Yani "Yerli ve Millî"liğe döndürdü. Bayraktar'ın dediği gibi "İyi ki vermemişler" diyebiliyoruz. Bugün Tuz Gölü'nde roket yarışmaları düzenleniyor. TEKNOFEST iki gün sonra 3. Havalimanında başlıyor. Burada DRONE KUPASI dâhil pek çok teknolojik gelişme sergilenecek.

ABD'nin Tomahawk'larından daha iyisini üretebiliyoruz. Kurulan vakfın 1450 öğrenciyi eğittiğini yeni duydum. Bunlardan Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi Japonya'daki dünya şampiyonasında pek çok ünlü MTI'yı geçip birinci oldu.

Savaşın içinde

Afrin'deki başarılı operasyonda Selçuk Bayraktar ve arkadaşlarının da katkısı var. Tüm ekip harekâtın başından sonuna kadar oradaydı. SİHA'ların başarısındaki ana neden meydanda. "AKINCI" adı verilen ve 2019'da seri üretimine geçilecek insansız savaş aracıyla ilgili anlatılan özellikler göğsümüzü kabarttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar