Bedelli'de önkayıt dönemi

Ahmet Yabuloğlu'nun kendi sosyal medya hesabından yaptığı espri, inanılmaz taraftar buldu. Kaçıranlar için sevgili kardeşimin bu yazısını tekrarlıyorum:"Bu nasıl adalet? 18 yaşında milletvekili olabiliyorsun...

Ahmet Yabuloğlu'nun kendi sosyal medya hesabından yaptığı espri, inanılmaz taraftar buldu. Kaçıranlar için sevgili kardeşimin bu yazısını tekrarlıyorum:

"Bu nasıl adalet? 18 yaşında milletvekili olabiliyorsun ama 18 yaşında bedelliden yararlanamıyorsun. Yeteri kadar -asker doğan- Türk varken bir de 28 gün askerlik yaptırmak neyin nesi? Ayıptır yahu! Devlet askere gitmeyene 15 bin TL ödese daha iyi olmaz mı?"

Yabuloğlu, gelen büyük destek karşısında şu satırları da ilave etti:

"Teklifim yetersiz bulundu. Bedelli hakkının doğumla başlaması isteniyor. -Başvurulan her bebeye Maşallah, ana babasına birer Cumhuriyet Altını takılması- istekleri yağıyor. Bedelli Askerlik Yasası Resmi Gazetede yayınlanmadan, hazırlayıcılar yeni talepleri mutlaka dikkate almalı..."

Dahası var

Yabuloğlu'nun çığ gibi taraftar bulan göndermesi benim de aklıma neler getirdi neler. Bunların hepsini yazmaya kalksam, başıma  gelecekleri tahmin zor değil. En iyisi light haline getireyim; "Hazine ve Maliye bakanımız da -askerliği bedelle halledenlerdenmiş- yeminle yeni öğrendim."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar