Güneşte fazla kalmış Fransızlar!

Futbolun Rusya macerası sona erdi. Fransa, 21. Dünya Şampiyonası'ndan ikinci defa apolet takarak çıktı. "Deschamps"dan bir şey olmaz yorumu yapanlar, şiştiler. Bırakın bizim otorite geçinenleri, ünlü dünya...

Futbolun Rusya macerası sona erdi. Fransa, 21. Dünya Şampiyonası'ndan ikinci defa apolet takarak çıktı. "Deschamps"dan bir şey olmaz yorumu yapanlar, şiştiler. Bırakın bizim otorite geçinenleri, ünlü dünya markaları da rezil olup kaldılar.

Sona bırakmam gerekeni baştan yazacağım; "Bu, eski kölelerin zaferidir". Mali'den, Yeşil Burun Adaları'na kadar kim varsa, başarı onlarındır.

Ekranlardaki maç tekrarlarına dikkat edin, gerçeği göreceksiniz. Eski sömürgelerin üçüncü nesli Fransız futbol tarihinin önemli zaferlerinden birini kazandı. Kadrodan Griezmann'ı çıkarın tek bir "saf kan Fransız" bulamazsınız. Ötekilerin tamamı bizim eski otobüs şirketleri gibi; "Öz Fransız, En Hakiki Fransız, En Gerçek Fransız".

Her futbol başarısızlığında ise fatura "bu devşirmelere çıkarılır". Şimdilik muhalefetin sesi kısılmış oldu.

En çok da golcü Giroud'ya takıldım. Kadrodaki ender beyazlardan. Deschamps, ona 80 dakika nasıl tahammül etti çözemedim. Gösterdiği performansla hak ettiği tek şey; "Syrano De Bergerac" rolü.

Magazini bol

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar